Raad van Mede-Eigendom

 Raad van Mede-Eigendom

Taken en bevoegdheid van de Raad

In beginsel is de Algemene Vergadering bevoegd om te beslissen over werken aan gemeenschappelijke delen.

Wanneer er sprake is van een dringende noodzaak zal de syndicus bevoegd zijn om de nodige werken te laten uitvoeren, om de instandhouding van het gebouw te verzekeren.

Dit zal het geval zijn bij bijvoorbeeld:

  • een afgewaaide dakpan,
  • een voordeur die niet meer sluit,
  • enzoverder.

De Algemene Vergadering kan echter voor specifieke punten een mandaat geven van maximum één jaar aan de Raad van Mede-Eigendom.

  • Dit kan onder andere gaan over het laten uitvoeren van een specifiek werk waarvoor de Raad van Mede-Eigendom gemandateerd wordt.
  • Heeft de Raad van Mede-Eigendom geen dergelijk mandaat gekregen, kan het geen beslissingen nemen en dient de Raad van Mede-Eigendom zich te beperken tot haar wettelijke controletaken.

De Algemene Vergadering beschikt normaal over de bevoegdheid om over werken te beslissen. In sommige gevallen kan de syndicus of de Raad van Mede-Eigendom bevoegd zijn.  
 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u