Raad van Mede-Eigendom

 Raad van Mede-Eigendom

Taken en bevoegdheid van de Raad

In beginsel is de Algemene Vergadering bevoegd om te beslissen over werken aan gemeenschappelijke delen.

Wanneer er sprake is van een dringende noodzaak zal de syndicus bevoegd zijn om de nodige werken te laten uitvoeren, om de instandhouding van het gebouw te verzekeren.

Dit zal het geval zijn bij bijvoorbeeld:

  • een afgewaaide dakpan,
  • een voordeur die niet meer sluit,
  • enzoverder.

De Algemene Vergadering kan echter voor specifieke punten een mandaat geven van maximum één jaar aan de Raad van Mede-Eigendom.

  • Dit kan onder andere gaan over het laten uitvoeren van een specifiek werk waarvoor de Raad van Mede-Eigendom gemandateerd wordt.
  • Heeft de Raad van Mede-Eigendom geen dergelijk mandaat gekregen, kan het geen beslissingen nemen en dient de Raad van Mede-Eigendom zich te beperken tot haar wettelijke controletaken.

De Algemene Vergadering beschikt normaal over de bevoegdheid om over werken te beslissen. In sommige gevallen kan de syndicus of de Raad van Mede-Eigendom bevoegd zijn.  
 


Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u