R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

  R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

De vrachtwagenchauffeur die dinsdagmorgen het ongeval met vier vrachtwagens op de R4 in Desteldonk veroorzaakte, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde iets na 9 uur op het kruispunt van de R4 met de Sprendonkstraat. Volgens de eerste bevindingen van een verkeersdeskundige zou de eerste vrachtwagen met Roemeense chauffeur op het rechterrijvak stil gestaan hebben voor het rode licht. Een tweede vrachtwagen met Litouwse chauffeur remde tijdig af, maar een derde vrachtwagen met Nederlandse chauffeur reed tegen volle snelheid in op de tweede vrachtwagen. De tweede truck botste daarna tegen de eerste en een vierde vrachtwagen op de linkerrijstrook werd geraakt door brokstukken.

De bestuurder van de derde vrachtwagen raakte gekneld in zijn cabine. De brandweer kon hem bevrijden en hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeerde niet in levensgevaar. De andere chauffeurs liepen lichte verwondingen op.

De rijbaan is nog altijd versperd door de takelwerkzaamheden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u