R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

  R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

De vrachtwagenchauffeur die dinsdagmorgen het ongeval met vier vrachtwagens op de R4 in Desteldonk veroorzaakte, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde iets na 9 uur op het kruispunt van de R4 met de Sprendonkstraat. Volgens de eerste bevindingen van een verkeersdeskundige zou de eerste vrachtwagen met Roemeense chauffeur op het rechterrijvak stil gestaan hebben voor het rode licht. Een tweede vrachtwagen met Litouwse chauffeur remde tijdig af, maar een derde vrachtwagen met Nederlandse chauffeur reed tegen volle snelheid in op de tweede vrachtwagen. De tweede truck botste daarna tegen de eerste en een vierde vrachtwagen op de linkerrijstrook werd geraakt door brokstukken.

De bestuurder van de derde vrachtwagen raakte gekneld in zijn cabine. De brandweer kon hem bevrijden en hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeerde niet in levensgevaar. De andere chauffeurs liepen lichte verwondingen op.

De rijbaan is nog altijd versperd door de takelwerkzaamheden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u