R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

  R4 versperd in Desteldonk: vrachtwagenchauffeur die ongeval veroorzaakte zwaargewond

De vrachtwagenchauffeur die dinsdagmorgen het ongeval met vier vrachtwagens op de R4 in Desteldonk veroorzaakte, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde iets na 9 uur op het kruispunt van de R4 met de Sprendonkstraat. Volgens de eerste bevindingen van een verkeersdeskundige zou de eerste vrachtwagen met Roemeense chauffeur op het rechterrijvak stil gestaan hebben voor het rode licht. Een tweede vrachtwagen met Litouwse chauffeur remde tijdig af, maar een derde vrachtwagen met Nederlandse chauffeur reed tegen volle snelheid in op de tweede vrachtwagen. De tweede truck botste daarna tegen de eerste en een vierde vrachtwagen op de linkerrijstrook werd geraakt door brokstukken.

De bestuurder van de derde vrachtwagen raakte gekneld in zijn cabine. De brandweer kon hem bevrijden en hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeerde niet in levensgevaar. De andere chauffeurs liepen lichte verwondingen op.

De rijbaan is nog altijd versperd door de takelwerkzaamheden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u