Quads verboden in Brussels gewest, behalve in Ukkel

 Quads verboden in Brussels gewest, behalve in Ukkel

Quads zijn voortaan verboden in de straten van het Brussels gewest, behalve in de gemeente Ukkel.

Die gemeente loopt nu het risico om meer quadliefhebbers aan te trekken, waarschuwde minister van Mobiliteit Pascal Smet maandag in de commissie Infrastructuur van het Brussels Parlement. Het quad-verbod werd sinds 2011 herhaaldelijk aangekondigd, maar geldt nu voor de gemeenten die hun politiereglement in die zin aanpassen. Op Ukkel na hebben alle gemeenten dit intussen gedaan, zei Smet in antwoord op een vraag van Hervé Doyen (cdH).

Intussen zijn aan de buitengrenzen van het Brussels gewest verkeersborden geplaatst die het verbod op het gebruik van quads op de openbare weg aankondigen. Enkel op de gewestgrens van de gemeente Ukkel staan geen borden. Wel zijn er verbodsborden geplaatst aan de grens van Ukkel met haar Brusselse buurgemeenten. Pascal Smet erkende dat een dergelijk verbod idealiter over het hele grondgebied van het Brusselse gewest zou gelden.

BRUSSEL 01/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u