Provincie West-Vlaanderen brengt voorbehouden parkeerplaatsen in kaart

 Provincie West-Vlaanderen brengt voorbehouden parkeerplaatsen in kaart

De Provincie West-Vlaanderen en het West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid, Westkans, hebben alle voorbehouden parkeerplaatsen in de kustprovincie in kaart gebracht. Alle data werden in de website www.navigeerenparkeer.be gegoten en kunnen in het gps-systeem ingevoerd worden. Het project werd dinsdag in Torhout voorgesteld.

Voorlopig werkten 62 van de 64 West-Vlaamse gemeenten mee aan het project, waardoor bijna 4.200 voorbehouden parkeerplaatsen gescreend en in kaart gebracht werden. Dat laatste mag ook letterlijk genomen worden, want op de website staan gps-bestanden die kunnen gedownload worden. Die gegevens kunnen dan in het gps-systeem worden aangebracht.

"Voorlopig zijn we de enige provincie die dit reeds deed, maar we hopen dat andere provincies snel volgen. Zo kunnen bijvoorbeeld gps-producenten aangemaand worden om deze plaatsen rechtstreeks in het systeem te steken", aldus gedeputeerde voor Welzijn Myriam Vanlerberghe. "Voor ons is het gemakkelijk. We voeren een bestemming in de gps in, en rijden ernaar toe, maar we staan er te weinig bij stil dat minder-validen of rolstoelgebruikers nood hebben aan meer informatie."

De doelstelling is tweeledig: uiteraard kunnen gebruikers op een efficiënte manier een goede plaats vinden bij hun bestemming, maar de resultaten zijn ook handig voor lokale besturen. "Ze kunnen dankzij deze screening voor zichzelf uitmaken of er genoeg aanbod is aan voorbehouden plaatsen en of die plaatsen voldoen aan alle aanbevelingen", aldus Vanlerberghe.

De gegevens worden ook aangeboden als open data. Dat wil zeggen dat gps-producenten of appontwikkelaars zelf aan de slag kunnen met de gegevens, om gebruikers op een nog betere manier naar een goede plaats te leiden. Bij Westkans zelf zijn er alvast plannen om een app te ontwikkelen. De Provincie engageert zich ook om de data de komende jaren up-to-date te houden.

TORHOUT 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u