Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

 Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

Het project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' waarmee de Vlaamse regering in 2003 van start ging bevindt zich in de eindfase.

Van de toenmalige lijst van 809 gevaarlijke punten zijn er nog slechts 74 niet in uitvoering of afgerond. 40 hiervan zijn echter al aanbesteed, de 34 andere zitten in de ontwerpfase. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Paul Van Miert (N-VA).

De volgorde van de nog uit te voeren projecten wordt volgens Weyts nog steeds enerzijds gebaseerd op de prioriteitswaarde van elk project. Anderzijds dient ook rekening gehouden met enkele technische factoren zoals onteigeningen, het realiseren van een draagvlak voor de ingreep en de interactie met andere investeringsprojecten in de onmiddellijke omgeving.

Op de lijst van de 74 nog niet gerealiseerde projecten bevinden zich 5 locaties op de ring rond Tienen, 3 op de Brusselsesteenweg in Grimbergen en op de Mechelsesteenweg in Dendermonde, 2 op de Westerring in Oudenaarde, de Kasteletsingel, de Koolmijnlaan in Beringen, de Antwerpsesteenweg in Gent en de Natiënlaan in Knokke.

BRUSSEL 19/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u