Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

 Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

Het project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' waarmee de Vlaamse regering in 2003 van start ging bevindt zich in de eindfase.

Van de toenmalige lijst van 809 gevaarlijke punten zijn er nog slechts 74 niet in uitvoering of afgerond. 40 hiervan zijn echter al aanbesteed, de 34 andere zitten in de ontwerpfase. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Paul Van Miert (N-VA).

De volgorde van de nog uit te voeren projecten wordt volgens Weyts nog steeds enerzijds gebaseerd op de prioriteitswaarde van elk project. Anderzijds dient ook rekening gehouden met enkele technische factoren zoals onteigeningen, het realiseren van een draagvlak voor de ingreep en de interactie met andere investeringsprojecten in de onmiddellijke omgeving.

Op de lijst van de 74 nog niet gerealiseerde projecten bevinden zich 5 locaties op de ring rond Tienen, 3 op de Brusselsesteenweg in Grimbergen en op de Mechelsesteenweg in Dendermonde, 2 op de Westerring in Oudenaarde, de Kasteletsingel, de Koolmijnlaan in Beringen, de Antwerpsesteenweg in Gent en de Natiënlaan in Knokke.

BRUSSEL 19/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u