Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

 Project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' bijna afgewerkt

Het project 'Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen' waarmee de Vlaamse regering in 2003 van start ging bevindt zich in de eindfase.

Van de toenmalige lijst van 809 gevaarlijke punten zijn er nog slechts 74 niet in uitvoering of afgerond. 40 hiervan zijn echter al aanbesteed, de 34 andere zitten in de ontwerpfase. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Paul Van Miert (N-VA).

De volgorde van de nog uit te voeren projecten wordt volgens Weyts nog steeds enerzijds gebaseerd op de prioriteitswaarde van elk project. Anderzijds dient ook rekening gehouden met enkele technische factoren zoals onteigeningen, het realiseren van een draagvlak voor de ingreep en de interactie met andere investeringsprojecten in de onmiddellijke omgeving.

Op de lijst van de 74 nog niet gerealiseerde projecten bevinden zich 5 locaties op de ring rond Tienen, 3 op de Brusselsesteenweg in Grimbergen en op de Mechelsesteenweg in Dendermonde, 2 op de Westerring in Oudenaarde, de Kasteletsingel, de Koolmijnlaan in Beringen, de Antwerpsesteenweg in Gent en de Natiënlaan in Knokke.

BRUSSEL 19/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u