Project "Stadsvaart" moet mobiliteit in Brugge verbeteren

 Project "Stadsvaart" moet mobiliteit in Brugge verbeteren

In Oostkamp is zaterdagochtend het startschot gegeven voor het project "Stadsvaart". Het is de bedoeling om de doortocht van de scheepvaart in Brugge en omstreken te verbeteren. Daarnaast wordt ook een vlottere kruising van het wegverkeer beoogd.

In de eerste plaats wil men de mobiliteitsknelpunten aan de Dampoortsluis en de Steenbruggebrug vernieuwen. Op beide plaatsen zorgt de huidige situatie voor een moeilijke een daardoor trage doorgang van het scheepvaartverkeer. De Steenbruggebrug ligt bovendien op een verbindingsweg tussen Brugge en Oostkamp, waardoor de verouderde ophaalbrug het wegverkeer in de omgeving volledig kan lamleggen. Een nieuwe brug of tunnel lijkt hier dan ook noodzakelijk. Aan de Dampoortsluis moeten telkens twee bruggen geopend worden, wat voor verkeershinder zorgt aan de ring rond Brugge.

Zaterdagochtend werd in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) de aftrap gegeven voor dit project. "Stadsvaart zal sowieso een werk van lange adem worden", aldus Claudia Van Vooren, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal. Ook de buurtbewoners zullen actief in het traject betrokken worden. "Je kan nooit voor iedereen 100 procent goed doen, maar het is in dit stadium belangrijk om alle effecten goed in kaart te brengen."

Om die effecten en gevolgen aanschouwelijk te maken, gingen de aanwezigen aan de slag met een puzzelmaquette van de Steenbruggebrug. Met de puzzelstukken kunnen op de maquette mogelijke toekomstige situaties in beeld worden gebracht, maar komen potentiële problemen ook aan het licht. De eigenlijke werken zullen volgens de voorlopige planning in 2018 van start gaan.

OOSTKAMP 09/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u