Project "Stadsvaart" moet mobiliteit in Brugge verbeteren

 Project "Stadsvaart" moet mobiliteit in Brugge verbeteren

In Oostkamp is zaterdagochtend het startschot gegeven voor het project "Stadsvaart". Het is de bedoeling om de doortocht van de scheepvaart in Brugge en omstreken te verbeteren. Daarnaast wordt ook een vlottere kruising van het wegverkeer beoogd.

In de eerste plaats wil men de mobiliteitsknelpunten aan de Dampoortsluis en de Steenbruggebrug vernieuwen. Op beide plaatsen zorgt de huidige situatie voor een moeilijke een daardoor trage doorgang van het scheepvaartverkeer. De Steenbruggebrug ligt bovendien op een verbindingsweg tussen Brugge en Oostkamp, waardoor de verouderde ophaalbrug het wegverkeer in de omgeving volledig kan lamleggen. Een nieuwe brug of tunnel lijkt hier dan ook noodzakelijk. Aan de Dampoortsluis moeten telkens twee bruggen geopend worden, wat voor verkeershinder zorgt aan de ring rond Brugge.

Zaterdagochtend werd in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) de aftrap gegeven voor dit project. "Stadsvaart zal sowieso een werk van lange adem worden", aldus Claudia Van Vooren, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal. Ook de buurtbewoners zullen actief in het traject betrokken worden. "Je kan nooit voor iedereen 100 procent goed doen, maar het is in dit stadium belangrijk om alle effecten goed in kaart te brengen."

Om die effecten en gevolgen aanschouwelijk te maken, gingen de aanwezigen aan de slag met een puzzelmaquette van de Steenbruggebrug. Met de puzzelstukken kunnen op de maquette mogelijke toekomstige situaties in beeld worden gebracht, maar komen potentiële problemen ook aan het licht. De eigenlijke werken zullen volgens de voorlopige planning in 2018 van start gaan.

OOSTKAMP 09/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u