Politiezone Gavers drijft inspanningen tegen dodehoekongevallen op

 Politiezone Gavers drijft inspanningen tegen dodehoekongevallen op

Na twee fatale dodehoekongevallen met vrachtwagens in 2014 drijft de Zuid-West-Vlaamse politiezone Gavers de inspanningen tegen de problematiek op. Zo zullen vijfde en zesdejaarsstudenten lager onderwijs lessen krijgen. Het project werd woensdag in Deerlijk voorgesteld. Ze krijgen daarvoor steun van de provincie West-Vlaanderen en enkele private partners.

Hoewel er de jongste jaren een structurele daling van het aantal dodehoekongevallen door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid werd vastgesteld, willen de politizone Gavers en de provincie West-Vlaanderen toch de aandacht blijven vestigen op de problematiek.

Gavers werkte een lessenreeks uit voor de scholen uit Deerlijk en Harelbeke. Die sluit aan bij de lopende campagne van de provincie West-Vlaanderen, gericht aan fietsers en vrachtwagenchauffeurs.

"Ik hoop dat dit voorbeeld uit het zuiden van onze provincie uitgedragen wordt. Het is en blijft de bedoeling om het aantal verkeersdoden en slachtoffers in West-Vlaanderen naar nul te brengen", aldus gouverneur Carl Decaluwé.

DEERLIJK 28/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u