Politievoertuig moet uitwijken en belandt tegen vrachtwagen op E17

 Politievoertuig moet uitwijken en belandt tegen vrachtwagen op E17

Op de E17 richting Kortrijk in Waasmunster is donderdagavond een voertuig van de federale wegpolitie, dat moest uitwijken voor een slippende wagen, tegen een vrachtwagen terechtgekomen. Bij het ongeval werden drie mensen, waaronder twee leden van de wegpolitie, gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

"Onze collega's waren op weg naar een interventie toen ze moesten uitwijken voor een slippend voertuig", klinkt het bij de wegpolitie. Daarbij kwam hun wagen tegen een vrachtwagen terecht, de twee politiemannen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, de passagier van de andere wagen werd zwaargewond overgebracht.

Door het ongeval stond de vrachtwagen in schaar, net voor het parkeerterrein van Waasmunster, waardoor zowel de pech-, als rechter- en middenrijstrook versperd zijn. Het verkeer kon dus enkel over de linkerrijstrook en dat zorgde rond 18.45 voor één uur aanschuiven.

WAASMUNSTER 27/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u