Politievoertuig moet uitwijken en belandt tegen vrachtwagen op E17

 Politievoertuig moet uitwijken en belandt tegen vrachtwagen op E17

Op de E17 richting Kortrijk in Waasmunster is donderdagavond een voertuig van de federale wegpolitie, dat moest uitwijken voor een slippende wagen, tegen een vrachtwagen terechtgekomen. Bij het ongeval werden drie mensen, waaronder twee leden van de wegpolitie, gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

"Onze collega's waren op weg naar een interventie toen ze moesten uitwijken voor een slippend voertuig", klinkt het bij de wegpolitie. Daarbij kwam hun wagen tegen een vrachtwagen terecht, de twee politiemannen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, de passagier van de andere wagen werd zwaargewond overgebracht.

Door het ongeval stond de vrachtwagen in schaar, net voor het parkeerterrein van Waasmunster, waardoor zowel de pech-, als rechter- en middenrijstrook versperd zijn. Het verkeer kon dus enkel over de linkerrijstrook en dat zorgde rond 18.45 voor één uur aanschuiven.

WAASMUNSTER 27/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u