Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

 Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

Mohamed Tchité is maandag door de politierechtbank in Leuven bij verstek veroordeeld wegens een snelheidsovertreding. De 31-jarige voetballer kwam weg met een geldboete van 150 euro.

'Meme' Tchité reed in juni 2014 op de E40 in Haasrode 150 kilometer per uur, waar slechts 120 is toegelaten. De Burundees-Belgische voetballer, die ook de Congolese en Rwandese nationaliteit heeft, was op dat moment afscheidnemend bij Club Brugge. Eind februari van dit jaar tekende hij een contract tot het eind van dit seizoen bij het Roemeense Petrolul Ploiesti.

Tchité is niet de enige (gewezen) topvoetballer met een zware voet. Precies 10 dagen geleden veroordeelde de politierechtbank in Leuven Yassine El Ghanassy tot een rijverbod van 1 maand en 180 euro boete wegens overdreven snelheid. De 24-jarige Belgische voetballer van Marokkaanse afkomst reed op 1 juni 2014 op de E314 in Rotselaar 175 kilometer per uur met zijn Range Rover. El Ghanassy maakte furore bij AA Gent, waar hij in september vorig jaar zijn contract zelf liet ontbinden. Hij zat zonder club tot hij vorige maand onderdak vond bij Stabæk in Noorwegen.

LEUVEN 20/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u