Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

 Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

Mohamed Tchité is maandag door de politierechtbank in Leuven bij verstek veroordeeld wegens een snelheidsovertreding. De 31-jarige voetballer kwam weg met een geldboete van 150 euro.

'Meme' Tchité reed in juni 2014 op de E40 in Haasrode 150 kilometer per uur, waar slechts 120 is toegelaten. De Burundees-Belgische voetballer, die ook de Congolese en Rwandese nationaliteit heeft, was op dat moment afscheidnemend bij Club Brugge. Eind februari van dit jaar tekende hij een contract tot het eind van dit seizoen bij het Roemeense Petrolul Ploiesti.

Tchité is niet de enige (gewezen) topvoetballer met een zware voet. Precies 10 dagen geleden veroordeelde de politierechtbank in Leuven Yassine El Ghanassy tot een rijverbod van 1 maand en 180 euro boete wegens overdreven snelheid. De 24-jarige Belgische voetballer van Marokkaanse afkomst reed op 1 juni 2014 op de E314 in Rotselaar 175 kilometer per uur met zijn Range Rover. El Ghanassy maakte furore bij AA Gent, waar hij in september vorig jaar zijn contract zelf liet ontbinden. Hij zat zonder club tot hij vorige maand onderdak vond bij Stabæk in Noorwegen.

LEUVEN 20/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu