Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

 Politierechtbank Leuven - Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine geldboete

Mohamed Tchité is maandag door de politierechtbank in Leuven bij verstek veroordeeld wegens een snelheidsovertreding. De 31-jarige voetballer kwam weg met een geldboete van 150 euro.

'Meme' Tchité reed in juni 2014 op de E40 in Haasrode 150 kilometer per uur, waar slechts 120 is toegelaten. De Burundees-Belgische voetballer, die ook de Congolese en Rwandese nationaliteit heeft, was op dat moment afscheidnemend bij Club Brugge. Eind februari van dit jaar tekende hij een contract tot het eind van dit seizoen bij het Roemeense Petrolul Ploiesti.

Tchité is niet de enige (gewezen) topvoetballer met een zware voet. Precies 10 dagen geleden veroordeelde de politierechtbank in Leuven Yassine El Ghanassy tot een rijverbod van 1 maand en 180 euro boete wegens overdreven snelheid. De 24-jarige Belgische voetballer van Marokkaanse afkomst reed op 1 juni 2014 op de E314 in Rotselaar 175 kilometer per uur met zijn Range Rover. El Ghanassy maakte furore bij AA Gent, waar hij in september vorig jaar zijn contract zelf liet ontbinden. Hij zat zonder club tot hij vorige maand onderdak vond bij Stabæk in Noorwegen.

LEUVEN 20/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u