Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

 Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

De politierechtbank van Leuven veroordeelde maandag Ilombe Mboyo wegens het rijden aan overdreven snelheid en zonder rijbewijs tot een rijverbod van vijf jaar en één maand. De profvoetballer, die onlangs van Racing Genk naar Sion werd getransfereerd, moet ook een boete van 9.000 euro betalen.

Mboyo (28) werd op 3 mei 2014 betrapt aan de beruchte flitspaal op de E314 in Rotselaar. Hij reed 175 kilometer per uur. De voetballer bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al voor de tweede keer in drie jaar.

De man verblijft momenteel in het Zwitserse Sion en kwam maandag niet opdagen voor de Leuvense politierechter. Voor de snelheidsovertreding werd hij veroordeeld tot een maand rijverbod en 3.000 euro boete. Voor het rijden zonder rijbewijs kwam daar vijf jaar rijverbod en 6.000 euro boete bovenop.

LEUVEN 07/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u