Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

 Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

De politierechtbank van Leuven veroordeelde maandag Ilombe Mboyo wegens het rijden aan overdreven snelheid en zonder rijbewijs tot een rijverbod van vijf jaar en één maand. De profvoetballer, die onlangs van Racing Genk naar Sion werd getransfereerd, moet ook een boete van 9.000 euro betalen.

Mboyo (28) werd op 3 mei 2014 betrapt aan de beruchte flitspaal op de E314 in Rotselaar. Hij reed 175 kilometer per uur. De voetballer bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al voor de tweede keer in drie jaar.

De man verblijft momenteel in het Zwitserse Sion en kwam maandag niet opdagen voor de Leuvense politierechter. Voor de snelheidsovertreding werd hij veroordeeld tot een maand rijverbod en 3.000 euro boete. Voor het rijden zonder rijbewijs kwam daar vijf jaar rijverbod en 6.000 euro boete bovenop.

LEUVEN 07/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u