Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

 Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

De politierechtbank van Leuven veroordeelde maandag Ilombe Mboyo wegens het rijden aan overdreven snelheid en zonder rijbewijs tot een rijverbod van vijf jaar en één maand. De profvoetballer, die onlangs van Racing Genk naar Sion werd getransfereerd, moet ook een boete van 9.000 euro betalen.

Mboyo (28) werd op 3 mei 2014 betrapt aan de beruchte flitspaal op de E314 in Rotselaar. Hij reed 175 kilometer per uur. De voetballer bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al voor de tweede keer in drie jaar.

De man verblijft momenteel in het Zwitserse Sion en kwam maandag niet opdagen voor de Leuvense politierechter. Voor de snelheidsovertreding werd hij veroordeeld tot een maand rijverbod en 3.000 euro boete. Voor het rijden zonder rijbewijs kwam daar vijf jaar rijverbod en 6.000 euro boete bovenop.

LEUVEN 07/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u