Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

 Politierechtbank Leuven - Meer dan vijf jaar rijverbod en boete voor voetballer Mboyo

De politierechtbank van Leuven veroordeelde maandag Ilombe Mboyo wegens het rijden aan overdreven snelheid en zonder rijbewijs tot een rijverbod van vijf jaar en één maand. De profvoetballer, die onlangs van Racing Genk naar Sion werd getransfereerd, moet ook een boete van 9.000 euro betalen.

Mboyo (28) werd op 3 mei 2014 betrapt aan de beruchte flitspaal op de E314 in Rotselaar. Hij reed 175 kilometer per uur. De voetballer bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al voor de tweede keer in drie jaar.

De man verblijft momenteel in het Zwitserse Sion en kwam maandag niet opdagen voor de Leuvense politierechter. Voor de snelheidsovertreding werd hij veroordeeld tot een maand rijverbod en 3.000 euro boete. Voor het rijden zonder rijbewijs kwam daar vijf jaar rijverbod en 6.000 euro boete bovenop.

LEUVEN 07/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u