Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

 Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

Voor de politierechtbank in Leuven viel maandag het doek over het dodelijk ongeval in Keerbergen waarbij een 22-jarige bestuurster haar beste vriendin de dood injaagde. Julie D. uit Werchter werd wegens roekeloos rijgedrag veroordeeld tot drie maanden cel met probatie-uitstel en een effectief rijverbod van drie maanden.

Na een avond stappen in april vorig jaar reed Julie D. huiswaarts, met haar boezemvriendin Tatiana Decoster (18) trouw aan haar zijde. Het feestje kreeg een verlengstuk in de wagen. Het slachtoffer filmde als passagierster de laatste momenten voor de fatale crash. 'Mijn camera kan niet eens volgen', schreeuwde ze uit terwijl ze inzoomde op de snelheidsmeter. Die gaf snelheden aan tot 120 kilometer per uur, op een weg waar maar 70 toegelaten is.

Weinig later vloog de Seat Ibiza uit de bocht en belandde tegen een brugleuning. De brokstukken lagen ruim vijftig meter uit elkaar verwijderd. Decoster bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Julie D. kreeg ook een boete van 1.200 euro met uitstel en moet een sensibiliseringscursus volgen. De schadevergoeding wordt op een latere datum bepaald.

De familie van het slachtoffer liet weten geen beroep aan te tekenen. De zus ging een maand na het dodelijk ongeval praten met D. die volgens haar geen berouw toonde. Voor de politierechter betuigde ze wél haar spijt.

LEUVEN 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u