Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

 Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

Voor de politierechtbank in Leuven viel maandag het doek over het dodelijk ongeval in Keerbergen waarbij een 22-jarige bestuurster haar beste vriendin de dood injaagde. Julie D. uit Werchter werd wegens roekeloos rijgedrag veroordeeld tot drie maanden cel met probatie-uitstel en een effectief rijverbod van drie maanden.

Na een avond stappen in april vorig jaar reed Julie D. huiswaarts, met haar boezemvriendin Tatiana Decoster (18) trouw aan haar zijde. Het feestje kreeg een verlengstuk in de wagen. Het slachtoffer filmde als passagierster de laatste momenten voor de fatale crash. 'Mijn camera kan niet eens volgen', schreeuwde ze uit terwijl ze inzoomde op de snelheidsmeter. Die gaf snelheden aan tot 120 kilometer per uur, op een weg waar maar 70 toegelaten is.

Weinig later vloog de Seat Ibiza uit de bocht en belandde tegen een brugleuning. De brokstukken lagen ruim vijftig meter uit elkaar verwijderd. Decoster bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Julie D. kreeg ook een boete van 1.200 euro met uitstel en moet een sensibiliseringscursus volgen. De schadevergoeding wordt op een latere datum bepaald.

De familie van het slachtoffer liet weten geen beroep aan te tekenen. De zus ging een maand na het dodelijk ongeval praten met D. die volgens haar geen berouw toonde. Voor de politierechter betuigde ze wél haar spijt.

LEUVEN 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u