Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

 Politierechtbank Leuven - Jonge vrouw jaagt beste vriendin de dood in door roekeloos rijgedrag

Voor de politierechtbank in Leuven viel maandag het doek over het dodelijk ongeval in Keerbergen waarbij een 22-jarige bestuurster haar beste vriendin de dood injaagde. Julie D. uit Werchter werd wegens roekeloos rijgedrag veroordeeld tot drie maanden cel met probatie-uitstel en een effectief rijverbod van drie maanden.

Na een avond stappen in april vorig jaar reed Julie D. huiswaarts, met haar boezemvriendin Tatiana Decoster (18) trouw aan haar zijde. Het feestje kreeg een verlengstuk in de wagen. Het slachtoffer filmde als passagierster de laatste momenten voor de fatale crash. 'Mijn camera kan niet eens volgen', schreeuwde ze uit terwijl ze inzoomde op de snelheidsmeter. Die gaf snelheden aan tot 120 kilometer per uur, op een weg waar maar 70 toegelaten is.

Weinig later vloog de Seat Ibiza uit de bocht en belandde tegen een brugleuning. De brokstukken lagen ruim vijftig meter uit elkaar verwijderd. Decoster bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Julie D. kreeg ook een boete van 1.200 euro met uitstel en moet een sensibiliseringscursus volgen. De schadevergoeding wordt op een latere datum bepaald.

De familie van het slachtoffer liet weten geen beroep aan te tekenen. De zus ging een maand na het dodelijk ongeval praten met D. die volgens haar geen berouw toonde. Voor de politierechter betuigde ze wél haar spijt.

LEUVEN 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u