Politierechtbank Leuven - Drie maanden cel voor politieagent die jonge motard doodreed aan Rock Werchter

 Politierechtbank Leuven - Drie maanden cel voor politieagent die jonge motard doodreed aan Rock Werchter

De politierechtbank van Leuven heeft dinsdag Alex S. (40) veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en drie maanden rijverbod voor het doodrijden van een jonge motard in Werchter. De politieagent uit Borgloon was op 5 juli 2013 met de auto op weg naar Rock Werchter voor zijn avondshift. Door onoplettendheid bij een omkeermanoeuvre kon de 21-jarige Niels Van Noten de wagen niet ontwijken.

Alex S. was in zijn functie van politieambtenaar bij de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen op weg naar zijn werk op Rock Werchter toen hij zich klemreed in het centrum van Tremelo, dat afgesloten was voor het festival. Zijn dienst begon pas om 19.30 uur, maar om 18.50 uur besloot hij op de Tremelobaan in Werchter rechtsomkeer te maken. Ter hoogte van VDV-Trans sloeg hij linksaf naar de oprit van het bedrijf.

Uit de tegenovergestelde richting kwam Van Noten aangereden met zijn motorfiets. De jongeman uit Haacht was genaderd tot op 50 meter en remde nog uit alle kracht, maar sloeg te pletter tegen de rechterzijde van de auto. Een uur later overleed hij in het ziekenhuis.

Uit het verslag van de verkeersdeskundige bleek dat de motard in goed weer met ontstoken dimlichten naderde en geen onvoorziene hindernis vormde. De agent, die verzuimde om voorrang te verlenen, kwam door een blanco strafregister weg met een voorwaardelijke celstraf. Hij moet een schadevergoeding betalen van 39.275 euro.

LEUVEN 18/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u