Politierechtbank Leuven - Drie maanden cel voor politieagent die jonge motard doodreed aan Rock Werchter

 Politierechtbank Leuven - Drie maanden cel voor politieagent die jonge motard doodreed aan Rock Werchter

De politierechtbank van Leuven heeft dinsdag Alex S. (40) veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en drie maanden rijverbod voor het doodrijden van een jonge motard in Werchter. De politieagent uit Borgloon was op 5 juli 2013 met de auto op weg naar Rock Werchter voor zijn avondshift. Door onoplettendheid bij een omkeermanoeuvre kon de 21-jarige Niels Van Noten de wagen niet ontwijken.

Alex S. was in zijn functie van politieambtenaar bij de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen op weg naar zijn werk op Rock Werchter toen hij zich klemreed in het centrum van Tremelo, dat afgesloten was voor het festival. Zijn dienst begon pas om 19.30 uur, maar om 18.50 uur besloot hij op de Tremelobaan in Werchter rechtsomkeer te maken. Ter hoogte van VDV-Trans sloeg hij linksaf naar de oprit van het bedrijf.

Uit de tegenovergestelde richting kwam Van Noten aangereden met zijn motorfiets. De jongeman uit Haacht was genaderd tot op 50 meter en remde nog uit alle kracht, maar sloeg te pletter tegen de rechterzijde van de auto. Een uur later overleed hij in het ziekenhuis.

Uit het verslag van de verkeersdeskundige bleek dat de motard in goed weer met ontstoken dimlichten naderde en geen onvoorziene hindernis vormde. De agent, die verzuimde om voorrang te verlenen, kwam door een blanco strafregister weg met een voorwaardelijke celstraf. Hij moet een schadevergoeding betalen van 39.275 euro.

LEUVEN 18/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u