Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

 Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

Een 68-jarige man, beschuldigd van onopzettelijke doodslag van een 66-jarige vrouw, werd door de politierechtbank van Leuven vrijgesproken. Hij legde de schuld van het dodelijk ongeval in het najaar van 2013 in Bekkevoort bij slachtoffer Germaine Bollaerts.

R.M. uit Lubbeek reed de vrouw aan op de drukke Staatsbaan in Bekkevoort. De vrouw uit Tielt-Winge dook plots voor zijn wagen op. Het was onmogelijk haar te ontwijken. "Mijn cliënt handelde als een normale bestuurder.", aldus zijn advocaat. "Hij heeft niet de skills van een Formule 1-piloot." Het slachtoffer was na een bezoek aan het bal van de burgemeester in de late uurtjes afgezakt naar een café langs de Staatsbaan. Ze zette haar wagen op de tegenover gelegen parking. Ze liep langzaam de straat over toen ze werd gegrepen door de wagen van M.

De vrouw was volgens de verdediging onvoldoende voorzichtig. "Ze zag de voorbijrijdende wagens en besloot toch over te steken, hoewel de auto van mijn cliënt vlakbij was." Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van onzorgvuldigheid, maar de rechter ging daar niet mee akkoord.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u