Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

 Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

Een 68-jarige man, beschuldigd van onopzettelijke doodslag van een 66-jarige vrouw, werd door de politierechtbank van Leuven vrijgesproken. Hij legde de schuld van het dodelijk ongeval in het najaar van 2013 in Bekkevoort bij slachtoffer Germaine Bollaerts.

R.M. uit Lubbeek reed de vrouw aan op de drukke Staatsbaan in Bekkevoort. De vrouw uit Tielt-Winge dook plots voor zijn wagen op. Het was onmogelijk haar te ontwijken. "Mijn cliënt handelde als een normale bestuurder.", aldus zijn advocaat. "Hij heeft niet de skills van een Formule 1-piloot." Het slachtoffer was na een bezoek aan het bal van de burgemeester in de late uurtjes afgezakt naar een café langs de Staatsbaan. Ze zette haar wagen op de tegenover gelegen parking. Ze liep langzaam de straat over toen ze werd gegrepen door de wagen van M.

De vrouw was volgens de verdediging onvoldoende voorzichtig. "Ze zag de voorbijrijdende wagens en besloot toch over te steken, hoewel de auto van mijn cliënt vlakbij was." Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van onzorgvuldigheid, maar de rechter ging daar niet mee akkoord.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu