Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

 Politierechtbank Leuven - Bestuurder gaat vrijuit voor dodelijk ongeval

Een 68-jarige man, beschuldigd van onopzettelijke doodslag van een 66-jarige vrouw, werd door de politierechtbank van Leuven vrijgesproken. Hij legde de schuld van het dodelijk ongeval in het najaar van 2013 in Bekkevoort bij slachtoffer Germaine Bollaerts.

R.M. uit Lubbeek reed de vrouw aan op de drukke Staatsbaan in Bekkevoort. De vrouw uit Tielt-Winge dook plots voor zijn wagen op. Het was onmogelijk haar te ontwijken. "Mijn cliënt handelde als een normale bestuurder.", aldus zijn advocaat. "Hij heeft niet de skills van een Formule 1-piloot." Het slachtoffer was na een bezoek aan het bal van de burgemeester in de late uurtjes afgezakt naar een café langs de Staatsbaan. Ze zette haar wagen op de tegenover gelegen parking. Ze liep langzaam de straat over toen ze werd gegrepen door de wagen van M.

De vrouw was volgens de verdediging onvoldoende voorzichtig. "Ze zag de voorbijrijdende wagens en besloot toch over te steken, hoewel de auto van mijn cliënt vlakbij was." Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van onzorgvuldigheid, maar de rechter ging daar niet mee akkoord.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u