Politierechtbank Halle - Vijf jaar cel voor trucker die 71-jarige vrouw doodreed in Halle

  Politierechtbank Halle - Vijf jaar cel voor trucker die 71-jarige vrouw doodreed in Halle

De vrachtwagenchauffeur die in december 2014 een 71-jarige vrouw doodreed in Halle, is woensdag door de politierechtbank in Halle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een geldboete van 12.000 euro. De 51-jarige man uit Andenne kreeg ook, al voor de vijfde maal, een levenslang rijverbod opgelegd, terwijl het transportbedrijf waar hij in dienst was, een boete van 6.000 euro kreeg omdat het nooit nagetrokken had of de man wel een rijbewijs had.

Het ongeval gebeurde op woensdag 10 december rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept.

De vrouw overleefde het ongeval niet, maar de vrachtwagenchauffeur reed verder en verdween spoorloos. Zijn vrachtwagen werd dezelfde avond wel nog aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar de man zelf kon pas enkele dagen later opgepakt worden in Andenne, waar hij zich bij zijn vriendin verschool. De man bleek al meer dan 20 jaar een rijverbod te hebben maar dat weerhield er hem niet van de verkeersovertredingen op te stapelen.

HALLE 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u