Politierechtbank Halle - Vijf jaar cel voor trucker die 71-jarige vrouw doodreed in Halle

  Politierechtbank Halle - Vijf jaar cel voor trucker die 71-jarige vrouw doodreed in Halle

De vrachtwagenchauffeur die in december 2014 een 71-jarige vrouw doodreed in Halle, is woensdag door de politierechtbank in Halle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een geldboete van 12.000 euro. De 51-jarige man uit Andenne kreeg ook, al voor de vijfde maal, een levenslang rijverbod opgelegd, terwijl het transportbedrijf waar hij in dienst was, een boete van 6.000 euro kreeg omdat het nooit nagetrokken had of de man wel een rijbewijs had.

Het ongeval gebeurde op woensdag 10 december rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept.

De vrouw overleefde het ongeval niet, maar de vrachtwagenchauffeur reed verder en verdween spoorloos. Zijn vrachtwagen werd dezelfde avond wel nog aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar de man zelf kon pas enkele dagen later opgepakt worden in Andenne, waar hij zich bij zijn vriendin verschool. De man bleek al meer dan 20 jaar een rijverbod te hebben maar dat weerhield er hem niet van de verkeersovertredingen op te stapelen.

HALLE 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u