Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

 Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

De Brugse politierechter heeft een 30-jarige vrachtwagenchauffeur tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden veroordeeld voor zijn rol in een dodelijk ongeval. K.V. uit De Panne had aan de Gentpoort in Brugge het fietsende slachtoffer niet opgemerkt.

Het ongeval gebeurde op 16 juli 2014 rond 8.15 uur. K.V. stond aan de Gentpoort voor het rood licht en wilde rechts de Ring opdraaien. De trucker had echter niet gezien dat een 78-jarige man uit Assebroek op het fietspad rechtdoor wilde rijden. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Op het proces vroeg de verdediging de vrijspraak. Volgens de advocaat van K.V. kon de beklaagde niet voorzien dat het slachtoffer zo plots langs zijn vrachtwagen zou rijden. De politierechter oordeelde dat K.V. aan de verkeerslichten wel degelijk had moeten zien dat de fietser zich naast hem bevond. Bovendien stelde een deskundige vast dat de spiegels van de vrachtwagen niet correct waren afgesteld.

De politierechter veroordeelde de beklaagde tot een celstraf van drie maanden met uitstel. Een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van drie maanden werden voor de helft met uitstel opgelegd.

BRUGGE 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u