Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

 Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

De Brugse politierechter heeft een 30-jarige vrachtwagenchauffeur tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden veroordeeld voor zijn rol in een dodelijk ongeval. K.V. uit De Panne had aan de Gentpoort in Brugge het fietsende slachtoffer niet opgemerkt.

Het ongeval gebeurde op 16 juli 2014 rond 8.15 uur. K.V. stond aan de Gentpoort voor het rood licht en wilde rechts de Ring opdraaien. De trucker had echter niet gezien dat een 78-jarige man uit Assebroek op het fietspad rechtdoor wilde rijden. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Op het proces vroeg de verdediging de vrijspraak. Volgens de advocaat van K.V. kon de beklaagde niet voorzien dat het slachtoffer zo plots langs zijn vrachtwagen zou rijden. De politierechter oordeelde dat K.V. aan de verkeerslichten wel degelijk had moeten zien dat de fietser zich naast hem bevond. Bovendien stelde een deskundige vast dat de spiegels van de vrachtwagen niet correct waren afgesteld.

De politierechter veroordeelde de beklaagde tot een celstraf van drie maanden met uitstel. Een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van drie maanden werden voor de helft met uitstel opgelegd.

BRUGGE 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu