Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

 Politierechtbank Brugge - Vrachtwagenbestuurder schuldig aan dodelijk ongeval in Brugge

De Brugse politierechter heeft een 30-jarige vrachtwagenchauffeur tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden veroordeeld voor zijn rol in een dodelijk ongeval. K.V. uit De Panne had aan de Gentpoort in Brugge het fietsende slachtoffer niet opgemerkt.

Het ongeval gebeurde op 16 juli 2014 rond 8.15 uur. K.V. stond aan de Gentpoort voor het rood licht en wilde rechts de Ring opdraaien. De trucker had echter niet gezien dat een 78-jarige man uit Assebroek op het fietspad rechtdoor wilde rijden. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Op het proces vroeg de verdediging de vrijspraak. Volgens de advocaat van K.V. kon de beklaagde niet voorzien dat het slachtoffer zo plots langs zijn vrachtwagen zou rijden. De politierechter oordeelde dat K.V. aan de verkeerslichten wel degelijk had moeten zien dat de fietser zich naast hem bevond. Bovendien stelde een deskundige vast dat de spiegels van de vrachtwagen niet correct waren afgesteld.

De politierechter veroordeelde de beklaagde tot een celstraf van drie maanden met uitstel. Een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van drie maanden werden voor de helft met uitstel opgelegd.

BRUGGE 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u