Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

  Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

De Brugse politierechter heeft een jonge Bruggeling tot negen maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop. S.N. (24) is bovendien zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt en moet een boete van 3.000 euro betalen.

Op 3 februari 2014 scheurden twee wagens aan snelheden tot 120 kilometer per uur over de ring rond Brugge, waar de maximumsnelheid 70 per uur is. Het ging helemaal fout toen S.N. zijn Ford plots terug naar het rechterrijvak stuurde. P.H. (41) raakte met zijn Mini de achterkant van de wagen van de beklaagde. Hierdoor kwam de man uit Sijsele frontaal in botsing met het verkeer dat uit de andere richting kwam. Een bejaard Brugse echtpaar liep hierbij zware verwondingen op. P.H. overleefde de klap niet.

S.N. ontkent dat hij met het bruuske manoeuvre zijn 'tegenstander' de pas wilde afsnijden. Volgens zijn advocaat wilde hij gewoon rechts afslaan. De verdediging had tijdens de pleidooien dan ook de vrijspraak gevraagd.

BRUGGE 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u