Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

  Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

De Brugse politierechter heeft een jonge Bruggeling tot negen maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop. S.N. (24) is bovendien zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt en moet een boete van 3.000 euro betalen.

Op 3 februari 2014 scheurden twee wagens aan snelheden tot 120 kilometer per uur over de ring rond Brugge, waar de maximumsnelheid 70 per uur is. Het ging helemaal fout toen S.N. zijn Ford plots terug naar het rechterrijvak stuurde. P.H. (41) raakte met zijn Mini de achterkant van de wagen van de beklaagde. Hierdoor kwam de man uit Sijsele frontaal in botsing met het verkeer dat uit de andere richting kwam. Een bejaard Brugse echtpaar liep hierbij zware verwondingen op. P.H. overleefde de klap niet.

S.N. ontkent dat hij met het bruuske manoeuvre zijn 'tegenstander' de pas wilde afsnijden. Volgens zijn advocaat wilde hij gewoon rechts afslaan. De verdediging had tijdens de pleidooien dan ook de vrijspraak gevraagd.

BRUGGE 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u