Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

  Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

De Brugse politierechter heeft een jonge Bruggeling tot negen maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop. S.N. (24) is bovendien zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt en moet een boete van 3.000 euro betalen.

Op 3 februari 2014 scheurden twee wagens aan snelheden tot 120 kilometer per uur over de ring rond Brugge, waar de maximumsnelheid 70 per uur is. Het ging helemaal fout toen S.N. zijn Ford plots terug naar het rechterrijvak stuurde. P.H. (41) raakte met zijn Mini de achterkant van de wagen van de beklaagde. Hierdoor kwam de man uit Sijsele frontaal in botsing met het verkeer dat uit de andere richting kwam. Een bejaard Brugse echtpaar liep hierbij zware verwondingen op. P.H. overleefde de klap niet.

S.N. ontkent dat hij met het bruuske manoeuvre zijn 'tegenstander' de pas wilde afsnijden. Volgens zijn advocaat wilde hij gewoon rechts afslaan. De verdediging had tijdens de pleidooien dan ook de vrijspraak gevraagd.

BRUGGE 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u