Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

  Politierechtbank Brugge - Negen maanden met uitstel voor straatrace met dodelijke afloop

De Brugse politierechter heeft een jonge Bruggeling tot negen maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor zijn rol in een straatrace met dodelijke afloop. S.N. (24) is bovendien zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt en moet een boete van 3.000 euro betalen.

Op 3 februari 2014 scheurden twee wagens aan snelheden tot 120 kilometer per uur over de ring rond Brugge, waar de maximumsnelheid 70 per uur is. Het ging helemaal fout toen S.N. zijn Ford plots terug naar het rechterrijvak stuurde. P.H. (41) raakte met zijn Mini de achterkant van de wagen van de beklaagde. Hierdoor kwam de man uit Sijsele frontaal in botsing met het verkeer dat uit de andere richting kwam. Een bejaard Brugse echtpaar liep hierbij zware verwondingen op. P.H. overleefde de klap niet.

S.N. ontkent dat hij met het bruuske manoeuvre zijn 'tegenstander' de pas wilde afsnijden. Volgens zijn advocaat wilde hij gewoon rechts afslaan. De verdediging had tijdens de pleidooien dan ook de vrijspraak gevraagd.

BRUGGE 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u