Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

Profvoetballer Jordan Lukaku (20) heeft zich voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De flankspeler van KV Oostende kreeg een geldboete van 2.880 euro en 12 maanden rijverbod opgelegd. De rechter kondigde aan dat Lukaku bij een volgende overtreding een gevangenisstraf riskeert.

In december 2013, februari 2014 en april 2014 werd Jordan Lukaku langs de E40 geflitst aan 172, 162 en 170 kilometer per uur. Bovendien behaalde de jonge voetballer pas op 4 november 2014 zijn rijbewijs. Voor deze feiten werd Lukaku in april bij verstek veroordeeld. Hij tekende verzet aan, waardoor de zaak woensdagochtend opnieuw werd behandeld. Deze keer kwam de jongere broer van Romelu met een taxi naar de zitting.

Meester Pascal Nelissen Grade, raadsman van Lukaku, pleitte dat zijn cliënt van thuis uit geen waarden heeft meegekregen. "Het is de schuld van de managers en de clubs. Op zijn 18de kreeg hij bij Anderlecht een Mercedes en nu rijdt hij met een Range Rover. Die jongen verdient meer dan ik en weet niet wat te doen met zijn geld." De verdediging vroeg om een straf onder voorwaarden op te leggen. Zo zou hij een sensibiliseringscursus volgen en iets willen doen voor de maatschappij. "Ik heb hem gezegd dat hij het pas zal beseffen de dag dat zijn been af is en dat hij niet meer kan voetballen. Hij moet echt inzien dat het niet kan."

De rechter bevestigde bijna volledig het eerste vonnis. Enkel zijn rij-examen moet hij niet opnieuw afleggen. "In de sport zijn er regels, en die zijn er op de weg ook. Hier zal het volgende keer geen rode kaart zijn. Hier zal het de volgende keer een gevangenisstraf zijn, en dan is het fin de carrière", sprak de rechter Jordan Lukaku streng toe.

BRUGGE 08/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u