Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

Profvoetballer Jordan Lukaku (20) heeft zich voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De flankspeler van KV Oostende kreeg een geldboete van 2.880 euro en 12 maanden rijverbod opgelegd. De rechter kondigde aan dat Lukaku bij een volgende overtreding een gevangenisstraf riskeert.

In december 2013, februari 2014 en april 2014 werd Jordan Lukaku langs de E40 geflitst aan 172, 162 en 170 kilometer per uur. Bovendien behaalde de jonge voetballer pas op 4 november 2014 zijn rijbewijs. Voor deze feiten werd Lukaku in april bij verstek veroordeeld. Hij tekende verzet aan, waardoor de zaak woensdagochtend opnieuw werd behandeld. Deze keer kwam de jongere broer van Romelu met een taxi naar de zitting.

Meester Pascal Nelissen Grade, raadsman van Lukaku, pleitte dat zijn cliënt van thuis uit geen waarden heeft meegekregen. "Het is de schuld van de managers en de clubs. Op zijn 18de kreeg hij bij Anderlecht een Mercedes en nu rijdt hij met een Range Rover. Die jongen verdient meer dan ik en weet niet wat te doen met zijn geld." De verdediging vroeg om een straf onder voorwaarden op te leggen. Zo zou hij een sensibiliseringscursus volgen en iets willen doen voor de maatschappij. "Ik heb hem gezegd dat hij het pas zal beseffen de dag dat zijn been af is en dat hij niet meer kan voetballen. Hij moet echt inzien dat het niet kan."

De rechter bevestigde bijna volledig het eerste vonnis. Enkel zijn rij-examen moet hij niet opnieuw afleggen. "In de sport zijn er regels, en die zijn er op de weg ook. Hier zal het volgende keer geen rode kaart zijn. Hier zal het de volgende keer een gevangenisstraf zijn, en dan is het fin de carrière", sprak de rechter Jordan Lukaku streng toe.

BRUGGE 08/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u