Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

Profvoetballer Jordan Lukaku (20) heeft zich voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De flankspeler van KV Oostende kreeg een geldboete van 2.880 euro en 12 maanden rijverbod opgelegd. De rechter kondigde aan dat Lukaku bij een volgende overtreding een gevangenisstraf riskeert.

In december 2013, februari 2014 en april 2014 werd Jordan Lukaku langs de E40 geflitst aan 172, 162 en 170 kilometer per uur. Bovendien behaalde de jonge voetballer pas op 4 november 2014 zijn rijbewijs. Voor deze feiten werd Lukaku in april bij verstek veroordeeld. Hij tekende verzet aan, waardoor de zaak woensdagochtend opnieuw werd behandeld. Deze keer kwam de jongere broer van Romelu met een taxi naar de zitting.

Meester Pascal Nelissen Grade, raadsman van Lukaku, pleitte dat zijn cliënt van thuis uit geen waarden heeft meegekregen. "Het is de schuld van de managers en de clubs. Op zijn 18de kreeg hij bij Anderlecht een Mercedes en nu rijdt hij met een Range Rover. Die jongen verdient meer dan ik en weet niet wat te doen met zijn geld." De verdediging vroeg om een straf onder voorwaarden op te leggen. Zo zou hij een sensibiliseringscursus volgen en iets willen doen voor de maatschappij. "Ik heb hem gezegd dat hij het pas zal beseffen de dag dat zijn been af is en dat hij niet meer kan voetballen. Hij moet echt inzien dat het niet kan."

De rechter bevestigde bijna volledig het eerste vonnis. Enkel zijn rij-examen moet hij niet opnieuw afleggen. "In de sport zijn er regels, en die zijn er op de weg ook. Hier zal het volgende keer geen rode kaart zijn. Hier zal het de volgende keer een gevangenisstraf zijn, en dan is het fin de carrière", sprak de rechter Jordan Lukaku streng toe.

BRUGGE 08/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u