Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku mag twaalf maanden niet rijden

Profvoetballer Jordan Lukaku (20) heeft zich voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs. De flankspeler van KV Oostende kreeg een geldboete van 2.880 euro en 12 maanden rijverbod opgelegd. De rechter kondigde aan dat Lukaku bij een volgende overtreding een gevangenisstraf riskeert.

In december 2013, februari 2014 en april 2014 werd Jordan Lukaku langs de E40 geflitst aan 172, 162 en 170 kilometer per uur. Bovendien behaalde de jonge voetballer pas op 4 november 2014 zijn rijbewijs. Voor deze feiten werd Lukaku in april bij verstek veroordeeld. Hij tekende verzet aan, waardoor de zaak woensdagochtend opnieuw werd behandeld. Deze keer kwam de jongere broer van Romelu met een taxi naar de zitting.

Meester Pascal Nelissen Grade, raadsman van Lukaku, pleitte dat zijn cliënt van thuis uit geen waarden heeft meegekregen. "Het is de schuld van de managers en de clubs. Op zijn 18de kreeg hij bij Anderlecht een Mercedes en nu rijdt hij met een Range Rover. Die jongen verdient meer dan ik en weet niet wat te doen met zijn geld." De verdediging vroeg om een straf onder voorwaarden op te leggen. Zo zou hij een sensibiliseringscursus volgen en iets willen doen voor de maatschappij. "Ik heb hem gezegd dat hij het pas zal beseffen de dag dat zijn been af is en dat hij niet meer kan voetballen. Hij moet echt inzien dat het niet kan."

De rechter bevestigde bijna volledig het eerste vonnis. Enkel zijn rij-examen moet hij niet opnieuw afleggen. "In de sport zijn er regels, en die zijn er op de weg ook. Hier zal het volgende keer geen rode kaart zijn. Hier zal het de volgende keer een gevangenisstraf zijn, en dan is het fin de carrière", sprak de rechter Jordan Lukaku streng toe.

BRUGGE 08/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u