Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

 Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Vadis Odjidja (26) veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro voor het negeren van een rood verkeerslicht. De ex-middenvelder van Club Brugge kreeg ook een rijverbod van een maand opgelegd.

Op woensdagmiddag 16 april 2014 stond Odjidja aan de verkeerslichten op de Leopold III-laan in Brugge. De Gentenaar reed rond een stilstaand voertuig en kruiste ondanks het rode stoplicht de Diksmuidse Heerweg. Club Brugge speelde die avond in play-off 1 tegen Racing Genk. Odjidja haastte zich om op het afgesproken tijdstip in het Jan Breydelstadion te geraken.

Het openbaar ministerie stelde de profvoetballer in eerste instantie een minnelijke schikking van 250 euro voor, maar daar ging Odjidja niet op in. Wellicht was hij op dat moment net naar Engeland verhuisd. Ondertussen speelt Vadis Odjidja immers voor Norwich City in de Premier League, al is hij momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Rotherham United.

"Als hij iemand in gevaar had kunnen brengen, had mijn cliënt dit zeker niet gedaan. Anderzijds moet hij wel beseffen dat dit niet kan", pleitte zijn raadsman Marc Verdoodt. De rechter argumenteerde in zijn vonnis dat Odjidja als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft. Bovendien werd hij in 2013 al eens veroordeeld voor een ernstige snelheidsovertreding. Toen reed hij 103 kilometer per uur in de bebouwde kom, omdat hij een training dreigde te missen.

BRUGGE 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u