Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

 Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Vadis Odjidja (26) veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro voor het negeren van een rood verkeerslicht. De ex-middenvelder van Club Brugge kreeg ook een rijverbod van een maand opgelegd.

Op woensdagmiddag 16 april 2014 stond Odjidja aan de verkeerslichten op de Leopold III-laan in Brugge. De Gentenaar reed rond een stilstaand voertuig en kruiste ondanks het rode stoplicht de Diksmuidse Heerweg. Club Brugge speelde die avond in play-off 1 tegen Racing Genk. Odjidja haastte zich om op het afgesproken tijdstip in het Jan Breydelstadion te geraken.

Het openbaar ministerie stelde de profvoetballer in eerste instantie een minnelijke schikking van 250 euro voor, maar daar ging Odjidja niet op in. Wellicht was hij op dat moment net naar Engeland verhuisd. Ondertussen speelt Vadis Odjidja immers voor Norwich City in de Premier League, al is hij momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Rotherham United.

"Als hij iemand in gevaar had kunnen brengen, had mijn cliënt dit zeker niet gedaan. Anderzijds moet hij wel beseffen dat dit niet kan", pleitte zijn raadsman Marc Verdoodt. De rechter argumenteerde in zijn vonnis dat Odjidja als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft. Bovendien werd hij in 2013 al eens veroordeeld voor een ernstige snelheidsovertreding. Toen reed hij 103 kilometer per uur in de bebouwde kom, omdat hij een training dreigde te missen.

BRUGGE 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u