Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

 Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Vadis Odjidja (26) veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro voor het negeren van een rood verkeerslicht. De ex-middenvelder van Club Brugge kreeg ook een rijverbod van een maand opgelegd.

Op woensdagmiddag 16 april 2014 stond Odjidja aan de verkeerslichten op de Leopold III-laan in Brugge. De Gentenaar reed rond een stilstaand voertuig en kruiste ondanks het rode stoplicht de Diksmuidse Heerweg. Club Brugge speelde die avond in play-off 1 tegen Racing Genk. Odjidja haastte zich om op het afgesproken tijdstip in het Jan Breydelstadion te geraken.

Het openbaar ministerie stelde de profvoetballer in eerste instantie een minnelijke schikking van 250 euro voor, maar daar ging Odjidja niet op in. Wellicht was hij op dat moment net naar Engeland verhuisd. Ondertussen speelt Vadis Odjidja immers voor Norwich City in de Premier League, al is hij momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Rotherham United.

"Als hij iemand in gevaar had kunnen brengen, had mijn cliënt dit zeker niet gedaan. Anderzijds moet hij wel beseffen dat dit niet kan", pleitte zijn raadsman Marc Verdoodt. De rechter argumenteerde in zijn vonnis dat Odjidja als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft. Bovendien werd hij in 2013 al eens veroordeeld voor een ernstige snelheidsovertreding. Toen reed hij 103 kilometer per uur in de bebouwde kom, omdat hij een training dreigde te missen.

BRUGGE 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u