Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

 Politierechtbank Brugge - 1.200 euro boete en maand rijverbod voor Vadis Odjidja

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Vadis Odjidja (26) veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro voor het negeren van een rood verkeerslicht. De ex-middenvelder van Club Brugge kreeg ook een rijverbod van een maand opgelegd.

Op woensdagmiddag 16 april 2014 stond Odjidja aan de verkeerslichten op de Leopold III-laan in Brugge. De Gentenaar reed rond een stilstaand voertuig en kruiste ondanks het rode stoplicht de Diksmuidse Heerweg. Club Brugge speelde die avond in play-off 1 tegen Racing Genk. Odjidja haastte zich om op het afgesproken tijdstip in het Jan Breydelstadion te geraken.

Het openbaar ministerie stelde de profvoetballer in eerste instantie een minnelijke schikking van 250 euro voor, maar daar ging Odjidja niet op in. Wellicht was hij op dat moment net naar Engeland verhuisd. Ondertussen speelt Vadis Odjidja immers voor Norwich City in de Premier League, al is hij momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Rotherham United.

"Als hij iemand in gevaar had kunnen brengen, had mijn cliënt dit zeker niet gedaan. Anderzijds moet hij wel beseffen dat dit niet kan", pleitte zijn raadsman Marc Verdoodt. De rechter argumenteerde in zijn vonnis dat Odjidja als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft. Bovendien werd hij in 2013 al eens veroordeeld voor een ernstige snelheidsovertreding. Toen reed hij 103 kilometer per uur in de bebouwde kom, omdat hij een training dreigde te missen.

BRUGGE 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u