Politie schrapt "te gevaarlijke" BOB-campagnes

 Politie schrapt "te gevaarlijke" BOB-campagnes

De politietop heeft de korpsen laten weten dat ze beter afzien van de statische alcoholcontroles, waarbij verschillende uren op eenzelfde plaats wordt gecontroleerd. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.

Reden: te gevaarlijk nu het dreigingsniveau op 3 staat en de politie een terroristisch doelwit is geworden. Maar dat is niet de enige ­reden waarom de politietop ze liever niet meer ziet. Doordat het gestegen dreigingsniveau ook de inzet van meer manschappen vergt op straat, is er niet genoeg volk om zulke controles te houden.

De politievakbonden gaan akkoord. De politietop benadrukt wél dat er meer moet worden ingezet op de zogenaamde dynamische controles, waarbij de politie om het kwartier of halfuur zijn terrein verlegt. Maar daar zijn de vakbonden minder voor te vinden. 


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u