Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

 Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

De federale politie is gestopt met een deel van de snelheidscontroles die ze uitvoert aan te kondigen op haar website. Dat melden verschillende media vrijdag en wordt aan Belga bevestigd door woordvoerster Agnes Reis. De controles worden volgens Reis niet langer aangekondigd omwille van "operationele en veiligheidsredenen". "Maar dat betekent zeker niet dat er niet meer op snelheid gecontroleerd wordt", klinkt het.

Of de maatregel genomen werd wegens de terreurdreiging wil de woordvoerster niet zeggen. Ook over eventuele andere maatregelen wegens de terreurdreiging "zal de politie nooit commentaar geven".

Eerder deze week raakte ook al bekend dat de politietop de korpsen liet weten dat ze beter afzien van de statische alcoholcontroles, waarbij verschillende uren op eenzelfde plaats wordt gecontroleerd. De politiemensen zouden dan een te makkelijk doelwit voor terreur vormen. Een andere reden zou ook zijn dat wegens de terreurdreiging er te weinig manschappen beschikbaar zijn voor dergelijke controles.

BRUSSEL 23/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u