Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

 Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

De federale politie is gestopt met een deel van de snelheidscontroles die ze uitvoert aan te kondigen op haar website. Dat melden verschillende media vrijdag en wordt aan Belga bevestigd door woordvoerster Agnes Reis. De controles worden volgens Reis niet langer aangekondigd omwille van "operationele en veiligheidsredenen". "Maar dat betekent zeker niet dat er niet meer op snelheid gecontroleerd wordt", klinkt het.

Of de maatregel genomen werd wegens de terreurdreiging wil de woordvoerster niet zeggen. Ook over eventuele andere maatregelen wegens de terreurdreiging "zal de politie nooit commentaar geven".

Eerder deze week raakte ook al bekend dat de politietop de korpsen liet weten dat ze beter afzien van de statische alcoholcontroles, waarbij verschillende uren op eenzelfde plaats wordt gecontroleerd. De politiemensen zouden dan een te makkelijk doelwit voor terreur vormen. Een andere reden zou ook zijn dat wegens de terreurdreiging er te weinig manschappen beschikbaar zijn voor dergelijke controles.

BRUSSEL 23/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu