Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

 Politie kondigt snelheidscontroles niet meer aan

De federale politie is gestopt met een deel van de snelheidscontroles die ze uitvoert aan te kondigen op haar website. Dat melden verschillende media vrijdag en wordt aan Belga bevestigd door woordvoerster Agnes Reis. De controles worden volgens Reis niet langer aangekondigd omwille van "operationele en veiligheidsredenen". "Maar dat betekent zeker niet dat er niet meer op snelheid gecontroleerd wordt", klinkt het.

Of de maatregel genomen werd wegens de terreurdreiging wil de woordvoerster niet zeggen. Ook over eventuele andere maatregelen wegens de terreurdreiging "zal de politie nooit commentaar geven".

Eerder deze week raakte ook al bekend dat de politietop de korpsen liet weten dat ze beter afzien van de statische alcoholcontroles, waarbij verschillende uren op eenzelfde plaats wordt gecontroleerd. De politiemensen zouden dan een te makkelijk doelwit voor terreur vormen. Een andere reden zou ook zijn dat wegens de terreurdreiging er te weinig manschappen beschikbaar zijn voor dergelijke controles.

BRUSSEL 23/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u