Politie flitst voortaan overal even streng

 Politie flitst voortaan overal even streng

Wegen waar snelheidsduivels ongestoord het gaspedaal harder kunnen induwen, zijn voltooid verleden tijd. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de top van het gerecht kwamen overeen om voortaan overal de nultolerantie toe te passen.

Als je geflitst wordt, moeten agenten de vastgestelde snelheid hoe dan ook al verminderen met minstens 6 km/uur. Maar uit een recente enquête van Het Laatste Nieuws bleek dat 1 op 6 politiezones door de lokale veiligheidsraad verplicht wordt ook nog een extra tolerantiemarge in te stellen. Zo mochten automobilisten op sommige plaatsen zonder gevolg 101 km/uur rijden waar 90 is toegestaan, onder andere in de Antwerpse Kempen.

Touring is alvast tevreden dat de politie voortaan overal even streng zal flitsen. Minister Geens beloofde tegelijkertijd om de werklast van de magistraten te verlichten. Dat was één van de voornaamste redenen waarom de tolerantiemarges bestonden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u