Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

 Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo investeerde 56.000 euro in een systeem waarmee politiemensen vanuit de combi alle data kunnen raadplegen, alsof ze op kantoor zouden zitten. Via laptops in de interventievoertuigen krijgen agenten toegang tot het geïntegreerde systeem van de lokale politie.

Volgende week wordt dit 'mobile officesysteem' in gebruik genomen. Bijzonder hierbij is dat het systeem volledig ingebouwd werd in de combi's. Door deze nieuwe toepassing wordt het mogelijk dat politiemedewerkers vanuit de combi hetzelfde werk doen als op hun computer in het politiekantoor. "Het korps kan op deze manier niet alleen efficiënter en sneller werken, ook de dienstverlening aan de burger wordt hiermee naar een hoger niveau getild.", aldus korpschef Hubertus Hamaekers. "Via compacte en schokbestendige laptops, ingebouwd in de interventievoertuigen, krijgen onze politiemensen toegang tot alle informatie, bijvoorbeeld om de identiteit van een persoon te controleren of een nummerplaat van een verdacht voertuig op te zoeken."

Het gebruik van deze 'mobile office' zal op termijn nog uitgebreid worden, bijvoorbeeld om het intranetsysteem mobiel te bekijken, en zo briefings of andere instructies te herlezen. Het is vanzelfsprekend dat de toepassingen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zodat de communicatie niet in verkeerde handen kan vallen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu