Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

 Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo investeerde 56.000 euro in een systeem waarmee politiemensen vanuit de combi alle data kunnen raadplegen, alsof ze op kantoor zouden zitten. Via laptops in de interventievoertuigen krijgen agenten toegang tot het geïntegreerde systeem van de lokale politie.

Volgende week wordt dit 'mobile officesysteem' in gebruik genomen. Bijzonder hierbij is dat het systeem volledig ingebouwd werd in de combi's. Door deze nieuwe toepassing wordt het mogelijk dat politiemedewerkers vanuit de combi hetzelfde werk doen als op hun computer in het politiekantoor. "Het korps kan op deze manier niet alleen efficiënter en sneller werken, ook de dienstverlening aan de burger wordt hiermee naar een hoger niveau getild.", aldus korpschef Hubertus Hamaekers. "Via compacte en schokbestendige laptops, ingebouwd in de interventievoertuigen, krijgen onze politiemensen toegang tot alle informatie, bijvoorbeeld om de identiteit van een persoon te controleren of een nummerplaat van een verdacht voertuig op te zoeken."

Het gebruik van deze 'mobile office' zal op termijn nog uitgebreid worden, bijvoorbeeld om het intranetsysteem mobiel te bekijken, en zo briefings of andere instructies te herlezen. Het is vanzelfsprekend dat de toepassingen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zodat de communicatie niet in verkeerde handen kan vallen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u