Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

 Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo investeerde 56.000 euro in een systeem waarmee politiemensen vanuit de combi alle data kunnen raadplegen, alsof ze op kantoor zouden zitten. Via laptops in de interventievoertuigen krijgen agenten toegang tot het geïntegreerde systeem van de lokale politie.

Volgende week wordt dit 'mobile officesysteem' in gebruik genomen. Bijzonder hierbij is dat het systeem volledig ingebouwd werd in de combi's. Door deze nieuwe toepassing wordt het mogelijk dat politiemedewerkers vanuit de combi hetzelfde werk doen als op hun computer in het politiekantoor. "Het korps kan op deze manier niet alleen efficiënter en sneller werken, ook de dienstverlening aan de burger wordt hiermee naar een hoger niveau getild.", aldus korpschef Hubertus Hamaekers. "Via compacte en schokbestendige laptops, ingebouwd in de interventievoertuigen, krijgen onze politiemensen toegang tot alle informatie, bijvoorbeeld om de identiteit van een persoon te controleren of een nummerplaat van een verdacht voertuig op te zoeken."

Het gebruik van deze 'mobile office' zal op termijn nog uitgebreid worden, bijvoorbeeld om het intranetsysteem mobiel te bekijken, en zo briefings of andere instructies te herlezen. Het is vanzelfsprekend dat de toepassingen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zodat de communicatie niet in verkeerde handen kan vallen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u