Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

 Politie bouwt combi's om tot mobiele kantoren

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo investeerde 56.000 euro in een systeem waarmee politiemensen vanuit de combi alle data kunnen raadplegen, alsof ze op kantoor zouden zitten. Via laptops in de interventievoertuigen krijgen agenten toegang tot het geïntegreerde systeem van de lokale politie.

Volgende week wordt dit 'mobile officesysteem' in gebruik genomen. Bijzonder hierbij is dat het systeem volledig ingebouwd werd in de combi's. Door deze nieuwe toepassing wordt het mogelijk dat politiemedewerkers vanuit de combi hetzelfde werk doen als op hun computer in het politiekantoor. "Het korps kan op deze manier niet alleen efficiënter en sneller werken, ook de dienstverlening aan de burger wordt hiermee naar een hoger niveau getild.", aldus korpschef Hubertus Hamaekers. "Via compacte en schokbestendige laptops, ingebouwd in de interventievoertuigen, krijgen onze politiemensen toegang tot alle informatie, bijvoorbeeld om de identiteit van een persoon te controleren of een nummerplaat van een verdacht voertuig op te zoeken."

Het gebruik van deze 'mobile office' zal op termijn nog uitgebreid worden, bijvoorbeeld om het intranetsysteem mobiel te bekijken, en zo briefings of andere instructies te herlezen. Het is vanzelfsprekend dat de toepassingen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zodat de communicatie niet in verkeerde handen kan vallen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u