Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

 Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

De uitbaters van de Franse wegen waar tol moet betaald worden, gaan in verweer tegen de beslissing van de Franse regering om de toltarieven dit jaar te blokkeren.

Volgens de Franse krant Le Figaro trekken de zeven betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef et SAPN) maandag naar de Raad van State met de vraag om het regeringsbesluit in te trekken. De bedrijven wilden hun tarieven dit jaar met 0,57 procent optrekken, maar de regering-Valls verbood dat vorige week. Volgens de uitbaters is er echter sprake van bevoegdheidsoverschrijding. Ze zouden volgens de krant nog meer gerechtelijke stappen voorbereiden. Meer duidelijkheid wordt de volgende dagen verwacht.

De aandeelhouders van de péagemaatschappijen (Vinci, Eiffage, Macquarie et Abertis) gaan maandag ook een brief sturen naar de Franse premier Manuel Valls om hun ongenoegen te uiten. Tot slot wil de voorzitter van de federatie voor openbare werken (FNTP) deze maand nog een ontmoeting met president François Hollande. Hij vreest dat het bevriezen van de toltarieven een investeringsplan voor de Franse autowegen in gevaar brengt. Dat plan voorzag in 3,2 miljard euro werkzaamheden en zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 01/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u