Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

 Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

De uitbaters van de Franse wegen waar tol moet betaald worden, gaan in verweer tegen de beslissing van de Franse regering om de toltarieven dit jaar te blokkeren.

Volgens de Franse krant Le Figaro trekken de zeven betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef et SAPN) maandag naar de Raad van State met de vraag om het regeringsbesluit in te trekken. De bedrijven wilden hun tarieven dit jaar met 0,57 procent optrekken, maar de regering-Valls verbood dat vorige week. Volgens de uitbaters is er echter sprake van bevoegdheidsoverschrijding. Ze zouden volgens de krant nog meer gerechtelijke stappen voorbereiden. Meer duidelijkheid wordt de volgende dagen verwacht.

De aandeelhouders van de péagemaatschappijen (Vinci, Eiffage, Macquarie et Abertis) gaan maandag ook een brief sturen naar de Franse premier Manuel Valls om hun ongenoegen te uiten. Tot slot wil de voorzitter van de federatie voor openbare werken (FNTP) deze maand nog een ontmoeting met president François Hollande. Hij vreest dat het bevriezen van de toltarieven een investeringsplan voor de Franse autowegen in gevaar brengt. Dat plan voorzag in 3,2 miljard euro werkzaamheden en zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 01/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u