Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

 Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

De uitbaters van de Franse wegen waar tol moet betaald worden, gaan in verweer tegen de beslissing van de Franse regering om de toltarieven dit jaar te blokkeren.

Volgens de Franse krant Le Figaro trekken de zeven betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef et SAPN) maandag naar de Raad van State met de vraag om het regeringsbesluit in te trekken. De bedrijven wilden hun tarieven dit jaar met 0,57 procent optrekken, maar de regering-Valls verbood dat vorige week. Volgens de uitbaters is er echter sprake van bevoegdheidsoverschrijding. Ze zouden volgens de krant nog meer gerechtelijke stappen voorbereiden. Meer duidelijkheid wordt de volgende dagen verwacht.

De aandeelhouders van de péagemaatschappijen (Vinci, Eiffage, Macquarie et Abertis) gaan maandag ook een brief sturen naar de Franse premier Manuel Valls om hun ongenoegen te uiten. Tot slot wil de voorzitter van de federatie voor openbare werken (FNTP) deze maand nog een ontmoeting met president François Hollande. Hij vreest dat het bevriezen van de toltarieven een investeringsplan voor de Franse autowegen in gevaar brengt. Dat plan voorzag in 3,2 miljard euro werkzaamheden en zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 01/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u