Oslo gaat auto's bannen uit centrum vanaf 2019

 Oslo gaat auto's bannen uit centrum vanaf 2019

In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn vanaf 2019 geen wagens meer toegelaten. De overheid wil zo de uitstoot van broeikasgassen met de helft verminderen, aldus de Arbeiderspartij, de Linkse Socialistische Partij en de Groenen, die na de verkiezingen van 14 september Oslo zullen leiden.

In de zone die autovrij zal worden vanaf 2019, woont slechts een duizendtal mensen, maar werken wel ongeveer 90.000 personen, aldus de krant Verdens Gang. Het is nog niet bekend welke voorwaarden zullen gelden in de zone, maar de handelaars die zich in de winkelcentra bevinden in het centrum van de stad, vrezen alvast minder inkomsten.

De overheid in Oslo zal ook niet meer investeren in de sector van de fossiele brandstoffen. Zo is Oslo de eerste hoofdstad ter wereld die haar investeringen opschort, aldus milieuactivisten. "Het is een belangrijk symbool dat een land dat olie produceert 'neen' zegt tegen investeringen in fossiele brandstoffen", aldus de voorzitter van de Noorse ngo The Future in Our Hands, Arild Hermstad. Ook in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland hebben steden al besloten om niet meer te investeren in brandstoffen die de klimaatopwarming in de hand werken.

OSLO 19/10 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u