Opvallend meer Belgen geflitst in Frankrijk in augustus

 Opvallend meer Belgen geflitst in Frankrijk in augustus

Hoeveel Belgen werden afgelopen augustus geflitst in Frankrijk? IntoLaw bekijkt voor u welke boetes deze bestuurders kunnen verwachten.

  • Hoe komt het dat er zoveel meer Belgen geflitst zijn?
  • Hoeveel bedragen de snelheidsboetes in Frankrijk?
  • Na welke termijn betaal ik een hogere boete?

De voorbije maand augustus werden in Frankrijk net geen 120.000 Belgische bestuurders geflitst. Dat is ruim een derde meer dan de 88.000 snelheidsovertredingen die werden geregistreerd in augustus 2017. De boetes voor deze snelheidsovertredingen worden bepaald door de plaats en de ernst van de overtreding en de termijn waarbinnen ze worden betaald.

 

Hoe komt het dat er zoveel meer Belgen geflitst zijn?

De Belgen horen bij de vaakst geflitste buitenlanders in Frankrijk. Mobiliteitsclub VAB vermoedt dat de stijging van het aantal geflitste Belgische bestuurders het afgelopen jaar te maken heeft met een snelheidsverlaging van 90 naar 80 km/u op een groot aantal Franse gewestwegen.

VAB wijst er eveneens op dat er in Frankrijk regelmatig gebruik wordt gemaakt van mobiele flitspalen en trajectcontroles. Daarnaast rijden er ook een aantal anonieme voertuigen tussen het verkeer die de snelheid van de bestuurders controleren.

Hoeveel bedragen de snelheidsboetes in Frankrijk?

Snelheidsboetes verschillen naargelang de ernst en de plaats van de overtreding. Wanneer een bestuurder buiten de bebouwde kom geflitst wordt met minder dan 20 km/u te snel bedragen de boetes respectievelijk 45 euro, 68 euro of 180 euro afhankelijk van de termijn waarbinnen men ze betaalt.

Wie aan meer dan 20 km/u te snel geflitst wordt buiten de bebouwde kom, betaalt uiteraard een hogere boete. Als bestuurder kan u zich dan verwachten aan een boete van 90 euro, 135 euro of 375 euro.

Na welke termijn betaal ik een hogere boete?

Wanneer een Belgische bestuurder zijn of haar flitsboete binnen de 46 dagen na ontvangst betaalt, krijgt hij of zij een verlaagde boete en geldt het laagste tarief. Tussen dag 47 en 76 geldt de forfaitaire boete en betaalt de bestuurder het tweede hoogste bedrag. Wie langer dan 76 dagen wacht, dient het hoogste bedrag te betalen. In dit laatste geval gaat het om een verhoogde boete.

Werd u afgelopen zomer geflitst in het buitenland en wil u weten aan welke boete zich kan verwachten? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw!


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u