Opsporingsbericht - Ongeval met vluchtmisdrijf in Luik

 Opsporingsbericht - Ongeval met vluchtmisdrijf in Luik

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Luik, om volgende oproep tot getuigen te verspreiden: Op zondag 08 november 2015 tussen 04u00 en 04u15, werd een man van 57 jaar door een wagen gegrepen op de Pont Albert 1er in Luik.

Het slachtoffer werd een zestiental meter weggeslingerd. De bestuurder van het aanrijdende voertuig reed verder zonder te stoppen. Het slachtoffer vecht nog steeds voor zijn leven.

Het vluchtende voertuig betreft mogelijk een lichtgekleurde (champagne) Citroën of Peugeot. De onderzoekers vragen de bestuurder om contact op te nemen met de politie. Ook aan garagisten wordt gevraagd om bijzonder alert te zijn voor personen die een wagen met dergelijke schade voor herstelling aanbieden.

Was u getuige van de aanrijding of hebt u andere nuttige informatie, bel dan het gratis nummer 0800 30300 of stuur uw tip naar opsporingen@politie.belgium.eu

Deze oproep tot getuigen staat online op Politie.be


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u