Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

  Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft zaterdag opnieuw een gerichte controleactie uitgevoerd tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Net als vorige week heeft dat een pak pv's opgeleverd. Van de 21 gecontroleerde bromfietsers gingen er 14 in de fout, bijvoorbeeld door een stopbord te negeren of onder invloed te zijn van drugs. Er werden - in samenwerking met de RVA - ook zeven zwartwerkers betrapt.

Volgens de politie zorgen roekeloze pizzakoeriers op hun bromfietsen voor een groot onveiligheidsgevoel in Mechelen. De recente controleacties brachten alvast heel wat overtredingen aan het licht. Ook zaterdag werden opnieuw koeriers betrapt die stopborden en verbodsborden voor bromfietsers op een fiets- en voetgangersbrug negeerden.

Eén bromfietser weigerde zelfs te stoppen toen een motorrijder van de politie hem daartoe het bevel gaf. Tijdens de daaropvolgende achtervolging kwam hij ten val, maar probeerde nog te voet verder te vluchten terwijl hij de bromfiets van zijn werkgever en een aantal bestellingen achterliet. Na een zoektocht in de binnenstad kon de man dan toch gevat worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Niet alleen de man zelf, ook zijn werkgever kreeg daarom een pv.

ANTWERPEN 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u