Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

  Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft zaterdag opnieuw een gerichte controleactie uitgevoerd tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Net als vorige week heeft dat een pak pv's opgeleverd. Van de 21 gecontroleerde bromfietsers gingen er 14 in de fout, bijvoorbeeld door een stopbord te negeren of onder invloed te zijn van drugs. Er werden - in samenwerking met de RVA - ook zeven zwartwerkers betrapt.

Volgens de politie zorgen roekeloze pizzakoeriers op hun bromfietsen voor een groot onveiligheidsgevoel in Mechelen. De recente controleacties brachten alvast heel wat overtredingen aan het licht. Ook zaterdag werden opnieuw koeriers betrapt die stopborden en verbodsborden voor bromfietsers op een fiets- en voetgangersbrug negeerden.

Eén bromfietser weigerde zelfs te stoppen toen een motorrijder van de politie hem daartoe het bevel gaf. Tijdens de daaropvolgende achtervolging kwam hij ten val, maar probeerde nog te voet verder te vluchten terwijl hij de bromfiets van zijn werkgever en een aantal bestellingen achterliet. Na een zoektocht in de binnenstad kon de man dan toch gevat worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Niet alleen de man zelf, ook zijn werkgever kreeg daarom een pv.

ANTWERPEN 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu