Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

  Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft zaterdag opnieuw een gerichte controleactie uitgevoerd tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Net als vorige week heeft dat een pak pv's opgeleverd. Van de 21 gecontroleerde bromfietsers gingen er 14 in de fout, bijvoorbeeld door een stopbord te negeren of onder invloed te zijn van drugs. Er werden - in samenwerking met de RVA - ook zeven zwartwerkers betrapt.

Volgens de politie zorgen roekeloze pizzakoeriers op hun bromfietsen voor een groot onveiligheidsgevoel in Mechelen. De recente controleacties brachten alvast heel wat overtredingen aan het licht. Ook zaterdag werden opnieuw koeriers betrapt die stopborden en verbodsborden voor bromfietsers op een fiets- en voetgangersbrug negeerden.

Eén bromfietser weigerde zelfs te stoppen toen een motorrijder van de politie hem daartoe het bevel gaf. Tijdens de daaropvolgende achtervolging kwam hij ten val, maar probeerde nog te voet verder te vluchten terwijl hij de bromfiets van zijn werkgever en een aantal bestellingen achterliet. Na een zoektocht in de binnenstad kon de man dan toch gevat worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Niet alleen de man zelf, ook zijn werkgever kreeg daarom een pv.

ANTWERPEN 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u