Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

  Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft zaterdag opnieuw een gerichte controleactie uitgevoerd tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Net als vorige week heeft dat een pak pv's opgeleverd. Van de 21 gecontroleerde bromfietsers gingen er 14 in de fout, bijvoorbeeld door een stopbord te negeren of onder invloed te zijn van drugs. Er werden - in samenwerking met de RVA - ook zeven zwartwerkers betrapt.

Volgens de politie zorgen roekeloze pizzakoeriers op hun bromfietsen voor een groot onveiligheidsgevoel in Mechelen. De recente controleacties brachten alvast heel wat overtredingen aan het licht. Ook zaterdag werden opnieuw koeriers betrapt die stopborden en verbodsborden voor bromfietsers op een fiets- en voetgangersbrug negeerden.

Eén bromfietser weigerde zelfs te stoppen toen een motorrijder van de politie hem daartoe het bevel gaf. Tijdens de daaropvolgende achtervolging kwam hij ten val, maar probeerde nog te voet verder te vluchten terwijl hij de bromfiets van zijn werkgever en een aantal bestellingen achterliet. Na een zoektocht in de binnenstad kon de man dan toch gevat worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Niet alleen de man zelf, ook zijn werkgever kreeg daarom een pv.

ANTWERPEN 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u