Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

  Opnieuw pizzakoeriers betrapt op roekeloos rijden in Mechelen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft zaterdag opnieuw een gerichte controleactie uitgevoerd tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Net als vorige week heeft dat een pak pv's opgeleverd. Van de 21 gecontroleerde bromfietsers gingen er 14 in de fout, bijvoorbeeld door een stopbord te negeren of onder invloed te zijn van drugs. Er werden - in samenwerking met de RVA - ook zeven zwartwerkers betrapt.

Volgens de politie zorgen roekeloze pizzakoeriers op hun bromfietsen voor een groot onveiligheidsgevoel in Mechelen. De recente controleacties brachten alvast heel wat overtredingen aan het licht. Ook zaterdag werden opnieuw koeriers betrapt die stopborden en verbodsborden voor bromfietsers op een fiets- en voetgangersbrug negeerden.

Eén bromfietser weigerde zelfs te stoppen toen een motorrijder van de politie hem daartoe het bevel gaf. Tijdens de daaropvolgende achtervolging kwam hij ten val, maar probeerde nog te voet verder te vluchten terwijl hij de bromfiets van zijn werkgever en een aantal bestellingen achterliet. Na een zoektocht in de binnenstad kon de man dan toch gevat worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Niet alleen de man zelf, ook zijn werkgever kreeg daarom een pv.

ANTWERPEN 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u