Opnieuw ongeval met zelfrijdende wagen van Google

 Opnieuw ongeval met zelfrijdende wagen van Google

Opnieuw is een zelfrijdende auto van het Amerikaanse Google betrokken geraakt bij een ongeval. "Vorig week is iemand achteraan op onze auto ingereden, toen wij stopten aan verkeerslichten", aldus Google-medeoprichter Sergey Brin tijdens een aandeelhoudersvergadering van het internetconcern in Californië. Daarmee komt het aantal verkeersongevallen met zelfrijdende Google-auto's op twaalf te staan.

In zeven of acht van die gevallen reed een andere auto tegen de Google-wagen", aldus Brin. Eénmaal heeft Google zelf een kop-staartbotsing veroorzaakt, al had op dat moment een menselijke bestuurder de controle over het voertuig.

Meer details over de ongevallen wil Google niet vrijgeven. Brin benadrukt dat de zelfrijdende auto's zeer veilig zijn en dat het de bedoeling is dat ze minder ongevallen veroorzaken dan menselijke bestuurders.

Volgens de meest recente gegevens hebben de Google-wagens bij hun testritten al meer dan 2,7 miljoen kilometer afgelegd, waarvan 1,6 miljoen kilometer in zelfrijdende modus.

MOUNTAIN VIEW 04/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u