Opnieuw ongeval met zelfrijdende wagen van Google

 Opnieuw ongeval met zelfrijdende wagen van Google

Opnieuw is een zelfrijdende auto van het Amerikaanse Google betrokken geraakt bij een ongeval. "Vorig week is iemand achteraan op onze auto ingereden, toen wij stopten aan verkeerslichten", aldus Google-medeoprichter Sergey Brin tijdens een aandeelhoudersvergadering van het internetconcern in Californië. Daarmee komt het aantal verkeersongevallen met zelfrijdende Google-auto's op twaalf te staan.

In zeven of acht van die gevallen reed een andere auto tegen de Google-wagen", aldus Brin. Eénmaal heeft Google zelf een kop-staartbotsing veroorzaakt, al had op dat moment een menselijke bestuurder de controle over het voertuig.

Meer details over de ongevallen wil Google niet vrijgeven. Brin benadrukt dat de zelfrijdende auto's zeer veilig zijn en dat het de bedoeling is dat ze minder ongevallen veroorzaken dan menselijke bestuurders.

Volgens de meest recente gegevens hebben de Google-wagens bij hun testritten al meer dan 2,7 miljoen kilometer afgelegd, waarvan 1,6 miljoen kilometer in zelfrijdende modus.

MOUNTAIN VIEW 04/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u