Open Vld uit Mechelse regio wil masterplan 2030 voor mobiliteit

 Open Vld uit Mechelse regio wil masterplan 2030 voor mobiliteit

De regionale afdeling Mechelen van Open Vld doet een oproep aan de andere politieke partijen om samen te werken aan een Masterplan Mobiliteit 2030 voor de Mechelse regio. De partij vreest dat de stijgende bevolkingsdruk de regio zal verzadigen op vlak van verkeerscapaciteit.

Acht lokale mandatarissen van Open Vld - Bart Somers, Koen Anciaux, Tom Ongena, Walter Grootaers, Peter Gysbrechts, Frank Vanwelkenhuysen, Patrick Feyaerts en Roel Van Eetvelt - roepen op tot samenwerking voor het opstellen van een masterplan voor de mobiliteit in de regio.

De aanleiding hiervoor zijn de bevolkingsprognoses die de Vlaamse regering zopas vrijgaf. "Voor de Mechelse regio wordt tegen 2030 een bevolkingsgroei van 27.006 personen verwacht. Dat zal ook zijn gevolgen hebben op vlak van mobiliteit", zegt Mechels burgemeester Bart Somers. "Op Vlaams niveau wordt al lang gediscusieerd over de Oosterweelverbinding, ten noorden van onze regio. En ook het zuiden, Brussel en de noordrand rond de hoofdstad, werkt aan oplossingen. Onze regio ligt daar middenin en dreigt ook dicht te slibben. Een masterplan dringt zich op."

Ook Patrick Feyaerts, schepen van Openbare Werken in Heist-op-den-Berg, trekt aan de alarmbel. "Er wonen steeds meer mensen in Heist, maar onze infrastructuur is dezelfde gebleven. Met steeds meer auto's op de weg is dat niet meer houdbaar."

De lokale mandatarissen roepen op om boven de gemeentegrenzen heen te gaan samenwerken. "Dat helicopterperspectief is enorm belangrijk", vult Walter Grootaers, schepen in Lier, aan. "We kunnen lokaal wel goede oplossingen bedenken maar dikwijls verschuift het probleem dan naar een andere gemeente. Uiteindelijk zit de hele regio gekneld." Wat ooit de sterkte van de regio was, de bereikbaarheid, dreigt zo het nadeel te worden.

Open Vld wil het mobiliteitsvraagstuk ook voor de Mechelse regio op de politieke agenda plaatsen. "We moeten onze prioriteiten benoemen en boven de partijgrenzen heen aan een oplossing werken", besluit regiovoorzitter Koen Anciaux.

MECHELEN 26/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u