Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

 Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

De Duitse autobouwer Opel, een dochter van het Amerikaanse General Motors (GM), gaat starten met carsharing. Via een zelf ontwikkelde app zullen gebruikers private wagens kunnen ontlenen en uitlenen. Marketing-directeur Tina Müller wil het concept met de naam "CarUnity" op 24 juni in detail voorstellen. Dat heeft Opel donderdag aangegeven.

In de Duitse krant Bild zegt Müller "met CarUnity een nieuwe weg te willen inslaan". "We bieden carsharing voor iedereen." De zowat 20.000 werknemers van de autobouwer zullen het systeem eerst gedurende twee weken kunnen testen. Daarna wil Opel de app vrijgeven voor Duitsland.

Ook andere Duitse autobouwers zijn al actief met systemen voor autodelen. Bij BMW gaat het bijvoorbeeld om "DriveNow", bij Daimler om "car2go". Het Duitse ministerie van Verkeer wil carsharing met nieuwe wetgeving ondersteunen. Gepland is daarbij om gemeenten de mogelijkheid te geven dergelijke auto's vrij te stellen van parkeergeld en hen speciale parkeerplaatsen voor te behouden.

Volgens het ministerie telde Duitsland begin dit jaar zowat een miljoen carsharing-klanten, die samen 15.400 voertuigen deelden.

Car2go en DriveNow lonken ondertussen onder andere ook naar Brussel, waar de lokale overheid bezig is met noodzakelijke aanpassingen aan de wetgeving om de autodeeldiensten toe te laten.

RÜSSELSHEIM 11/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u