Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

 Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

De Duitse autobouwer Opel, een dochter van het Amerikaanse General Motors (GM), gaat starten met carsharing. Via een zelf ontwikkelde app zullen gebruikers private wagens kunnen ontlenen en uitlenen. Marketing-directeur Tina Müller wil het concept met de naam "CarUnity" op 24 juni in detail voorstellen. Dat heeft Opel donderdag aangegeven.

In de Duitse krant Bild zegt Müller "met CarUnity een nieuwe weg te willen inslaan". "We bieden carsharing voor iedereen." De zowat 20.000 werknemers van de autobouwer zullen het systeem eerst gedurende twee weken kunnen testen. Daarna wil Opel de app vrijgeven voor Duitsland.

Ook andere Duitse autobouwers zijn al actief met systemen voor autodelen. Bij BMW gaat het bijvoorbeeld om "DriveNow", bij Daimler om "car2go". Het Duitse ministerie van Verkeer wil carsharing met nieuwe wetgeving ondersteunen. Gepland is daarbij om gemeenten de mogelijkheid te geven dergelijke auto's vrij te stellen van parkeergeld en hen speciale parkeerplaatsen voor te behouden.

Volgens het ministerie telde Duitsland begin dit jaar zowat een miljoen carsharing-klanten, die samen 15.400 voertuigen deelden.

Car2go en DriveNow lonken ondertussen onder andere ook naar Brussel, waar de lokale overheid bezig is met noodzakelijke aanpassingen aan de wetgeving om de autodeeldiensten toe te laten.

RÜSSELSHEIM 11/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u