Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

 Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

De Duitse autobouwer Opel, een dochter van het Amerikaanse General Motors (GM), gaat starten met carsharing. Via een zelf ontwikkelde app zullen gebruikers private wagens kunnen ontlenen en uitlenen. Marketing-directeur Tina Müller wil het concept met de naam "CarUnity" op 24 juni in detail voorstellen. Dat heeft Opel donderdag aangegeven.

In de Duitse krant Bild zegt Müller "met CarUnity een nieuwe weg te willen inslaan". "We bieden carsharing voor iedereen." De zowat 20.000 werknemers van de autobouwer zullen het systeem eerst gedurende twee weken kunnen testen. Daarna wil Opel de app vrijgeven voor Duitsland.

Ook andere Duitse autobouwers zijn al actief met systemen voor autodelen. Bij BMW gaat het bijvoorbeeld om "DriveNow", bij Daimler om "car2go". Het Duitse ministerie van Verkeer wil carsharing met nieuwe wetgeving ondersteunen. Gepland is daarbij om gemeenten de mogelijkheid te geven dergelijke auto's vrij te stellen van parkeergeld en hen speciale parkeerplaatsen voor te behouden.

Volgens het ministerie telde Duitsland begin dit jaar zowat een miljoen carsharing-klanten, die samen 15.400 voertuigen deelden.

Car2go en DriveNow lonken ondertussen onder andere ook naar Brussel, waar de lokale overheid bezig is met noodzakelijke aanpassingen aan de wetgeving om de autodeeldiensten toe te laten.

RÜSSELSHEIM 11/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u