Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

 Ook Opel kondigt systeem van autodelen aan

De Duitse autobouwer Opel, een dochter van het Amerikaanse General Motors (GM), gaat starten met carsharing. Via een zelf ontwikkelde app zullen gebruikers private wagens kunnen ontlenen en uitlenen. Marketing-directeur Tina Müller wil het concept met de naam "CarUnity" op 24 juni in detail voorstellen. Dat heeft Opel donderdag aangegeven.

In de Duitse krant Bild zegt Müller "met CarUnity een nieuwe weg te willen inslaan". "We bieden carsharing voor iedereen." De zowat 20.000 werknemers van de autobouwer zullen het systeem eerst gedurende twee weken kunnen testen. Daarna wil Opel de app vrijgeven voor Duitsland.

Ook andere Duitse autobouwers zijn al actief met systemen voor autodelen. Bij BMW gaat het bijvoorbeeld om "DriveNow", bij Daimler om "car2go". Het Duitse ministerie van Verkeer wil carsharing met nieuwe wetgeving ondersteunen. Gepland is daarbij om gemeenten de mogelijkheid te geven dergelijke auto's vrij te stellen van parkeergeld en hen speciale parkeerplaatsen voor te behouden.

Volgens het ministerie telde Duitsland begin dit jaar zowat een miljoen carsharing-klanten, die samen 15.400 voertuigen deelden.

Car2go en DriveNow lonken ondertussen onder andere ook naar Brussel, waar de lokale overheid bezig is met noodzakelijke aanpassingen aan de wetgeving om de autodeeldiensten toe te laten.

RÜSSELSHEIM 11/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u