Ook Ferrari kampt met airbagprobleem

 Ook Ferrari kampt met airbagprobleem

In navolging van veel andere merken als Honda en Toyota roept ook Ferrari auto's terug vanwege problemen met de airbags. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De terugroepactie heeft betrekking op 814 auto's die zijn gemaakt van afgelopen december tot april van dit jaar.

Volgens de sportwagenfabrikant zijn de airbags van de Japanse fabrikant Takata verkeerd geïnstalleerd. Daardoor zouden ze niet goed opblazen en is de veiligheid van de bestuurder in het gedrang.

Er hebben zich zover bekend nog geen problemen voorgedaan. Het defect bij de Italianen is niet te vergelijken met de problemen met Takata-airbags bij Toyota en Honda, waarvoor tientallen miljoenen auto's werden teruggeroepen. Die airbags kunnen bij het opblazen ontploffen, waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. Er zijn wereldwijd al meerdere gevallen bekend waarbij de bestuurder daardoor overleed.

MILAAN 17/07 (ANP)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u