Ook Ferrari kampt met airbagprobleem

 Ook Ferrari kampt met airbagprobleem

In navolging van veel andere merken als Honda en Toyota roept ook Ferrari auto's terug vanwege problemen met de airbags. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De terugroepactie heeft betrekking op 814 auto's die zijn gemaakt van afgelopen december tot april van dit jaar.

Volgens de sportwagenfabrikant zijn de airbags van de Japanse fabrikant Takata verkeerd geïnstalleerd. Daardoor zouden ze niet goed opblazen en is de veiligheid van de bestuurder in het gedrang.

Er hebben zich zover bekend nog geen problemen voorgedaan. Het defect bij de Italianen is niet te vergelijken met de problemen met Takata-airbags bij Toyota en Honda, waarvoor tientallen miljoenen auto's werden teruggeroepen. Die airbags kunnen bij het opblazen ontploffen, waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. Er zijn wereldwijd al meerdere gevallen bekend waarbij de bestuurder daardoor overleed.

MILAAN 17/07 (ANP)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u