Ook Antwerpen plaatst ontradende alcoholtesters in parkings

 Ook Antwerpen plaatst ontradende alcoholtesters in parkings

Na Gent vorig jaar heeft nu ook Antwerpen alcoholtesters in verschillende openbare betaalparkings. De zogenaamde alcolabs zijn een variant van de alcoholtesters die door de politie worden gebruikt. Ze zouden een even goede indicatie moeten geven of de bestuurder al dan niet nog in staat is om veilig te rijden.

Deze alcolabs zijn te vinden naast de betaalautomaat of naast het lokaal van de parkeerwachter in 9 verschillende parkeergarages in de Antwerpse binnenstad, onder andere aan de Meir en het Sint-Jansplein. Ze zijn gratis en vrijblijvend te gebruiken. Positief blazen betekent dat je op dat moment beter niet meer zelf achter het stuur kruipt en je bij een eventuele politiecontrole tegen de lamp zou lopen, maar verder heeft de test geen gevolgen. De toestellen hebben vooral een sensibiliserend en ontradend effect en moeten bestuurders er nogmaals op wijzen dat drinken en rijden geen veilige combinatie is. Ook als je bijna de limiet bereikt hebt, krijg je overigens een waarschuwende boodschap mee.

De alcolabs zijn een gezamenlijk initiatief van de stad Antwerpen en het Fonds Emilie Leus, een verkeersveiligheidsfonds dat werd opgericht door de nabestaanden van een dodelijk slachtoffer van een dronken chauffeur. Dat fonds financierde vorig najaar ook al 8 alcolabs in Gent.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u