Ontbrekende schakels in wegennet aan huidig tempo pas klaar in 2070

 Ontbrekende schakels in wegennet aan huidig tempo pas klaar in 2070

Van de 211 missing links in het Belgische wegennet zijn er tussen 2002, toen het grootste deel gedetecteerd werd, en 2014 nog maar 37 ingevuld. "Met nog 162 uit te voeren ontbrekende schakels en aan een tempo van drie per jaar geraken we er vermoedelijk tegen 2070", zo meldt mobiliteitsorganisatie Touring zaterdag op basis van onderzoek van de Road Federation Belgium.

Volgens Touring werden er 37 schakels volledig uitgevoerd, 32 gedeeltelijk en werden er 12 van de lijst gehaald wegens overbodig of niet haalbaar.

"Er is dus nog heel wat werk aan de winkel", aldus Touring. "In Brussel gaat het om 16 verbindingen, in Vlaanderen om 63 en in Wallonië om 83. Touring wijst erop dat het daarbij niet alleen gaat om uitbreidingen of aanleg van nieuwe wegen.

"Het gaat om specifieke ingrepen en dus meestal om de optimalisering van bestaande trajecten, zodat er een vlottere verkeersafwikkeling is, minder sluipverkeer naar woonwijken uitwijkt en minder files blijven aanslepen", klinkt het. Typisch voorbeeld daarbij is volgens Touring de A12 tussen Antwerpen en Brussel, "die, eens omgevormd tot een volwaardige autosnelweg zonder verkeerslichten, voor een veel vlottere doorstroming kan zorgen".

Touring zegt te beseffen dat het in de huidige budgettaire omstandigheden onmogelijk is om veel missing links te realiseren. "Daarom vragen we om de verschillende projecten te onderzoeken en te evalueren op hun dringendheid, haalbaarheid en kostprijs." Volgens de mobiliteitsorganisatie moet er in de eerste plaats werk gemaakt worden van de ontbrekende schakels in de buurt van onze grote steden en waar de fileproblemen het grootst zijn.

BRUSSEL 04/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u