Ongeval vluchtmisdrijf Vilvoorde - Auto van Aytekin overgebracht naar België

 Ongeval vluchtmisdrijf Vilvoorde - Auto van Aytekin overgebracht naar België

De BMW waarmee Muhammed Aytekin de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde is op weg naar België. De dader van het vluchtmisdrijf had de auto na de fatale aanrijding op een transport naar Hongarije gezet. Zelf wilde hij daar of in Turkije een nieuw leven beginnen.

Aytekin zette zijn beschadigde BMW kort na het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Vilvoorde op 28 oktober op een transport naar Hongarije. De 21-jarige man uit Schaarbeek liet de auto met een vrachtwagen verzenden. Hij maakte gebruik van zijn contacten als zaakvoerder van het transportbedrijf van zijn vader.

Bij zijn ondervraging dinsdag wees Aytekin de plaats aan waar de politie de BMW kon vinden. Dat was op de parking van een hotel. Vermoed wordt dat de doodrijder zelf ook in Hongarije was. Mogelijk was hij op weg naar Turkije.

Volgens zijn eigen verklaringen werd Aytekin tijdens zijn vlucht niet vergezeld door zijn vader. Fahrettin Aytekin is nog steeds spoorloos. De zoon beweert zijn vader al een week niet meer te hebben gezien of gehoord. Het parket blijft de vader opsporen.

ASSE/VILVOORDE 04/11 13:12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u