Ongeval met vluchtmisdrijf Vilvoorde - Verdachte van dodelijk ongeval blijft in de cel

  Ongeval met vluchtmisdrijf Vilvoorde - Verdachte van dodelijk ongeval blijft in de cel

Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die op 28 oktober de 12-jarige Merel Prins doodreed in Vilvoorde, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist. De man ging na het ongeval op de vlucht, maar bood zich enkele dagen later toch aan bij de politie. Sindsdien zit hij in de cel.

Het ongeval vond op 28 oktober kort na de middag plaats op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat. De 12-jarige Merel De Prins, die met de fiets onderweg was naar huis, werd op het fietspad aangereden door een voertuig dat er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later diezelfde avond aan haar verwondingen.

Dankzij een getuige die een gehavend voertuig zag rondrijden en analyse van de camerabeelden in de omgeving kon de politie Vilvoorde/Machelen het type voertuig, een blauwe BMW 5 type GT, én de nummerplaat achterhalen. Op basis daarvan kon de politie twee mogelijke bestuurders identificeren, de 21-jarige Muhammed Aytekin en zijn vader Fahrettin. Later kwam vast te staan dat de 21-jarige Muhammed achter het stuur zat bij het ongeval. Zowel Muhammed Aytekin als zijn vader verdwenen spoorloos, maar op 2 november gaf de jongeman zich dan toch spontaan aan bij de lokale politie Vilvoorde/Machelen. Intussen was gebleken dat de jongeman nooit een rijbewijs had gehaald maar wel al zeven maal werd veroordeeld, waarbij hij telkens een rijverbod kreeg opgelegd. Ook op het moment van het ongeval was hij ontzet uit het recht tot sturen.

Muhammed Aytekin riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod.

BRUSSEL 03/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u