Ongeval Ertvelde: vrachtwagenchauffeur had meisje op de fiets moeten zien

 Ongeval Ertvelde: vrachtwagenchauffeur had meisje op de fiets moeten zien

Bij het ongeval waarbij vrijdag een 10-jarig meisje in het Oost-Vlaamse Ertvelde om het leven kwam nadat ze werd aangereden door een betonmixer, is geen sprake van een dode hoek. "Het was een onoplettendheid van de chauffeur. Hij had haar zeker moeten zien", zegt An Schoonjans, woordvoerster van het Oost-Vlaamse parket.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op het kruispunt van de R4 met de Pastorijstraat in Ertvelde, een deelgemeente van Evergem. Het meisje op de fiets, dat zich niet ver van haar woonplaats bevond, werd aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van het kind vaststellen.

Eerst was er sprake van een dodehoekongeval, maar de verkeersdeskundige van het parket is volgens An Schoonjans formeel: de vrachtwagenbestuurder had de fietser moeten zien. "Er zit acht meter tussen het fietspad en de rijweg van de vrachtwagen. Volgens de deskundige kan er geen sprake zijn van een dode hoek, maar is het ongeval louter te wijten aan een onoplettendheid."

De 51-jarige bestuurder van de betonmixer legde een negatieve ademtest af. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf. De man werd niet aangehouden, maar zal zich later wel moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u