Ongeval Ertvelde: vrachtwagenchauffeur had meisje op de fiets moeten zien

 Ongeval Ertvelde: vrachtwagenchauffeur had meisje op de fiets moeten zien

Bij het ongeval waarbij vrijdag een 10-jarig meisje in het Oost-Vlaamse Ertvelde om het leven kwam nadat ze werd aangereden door een betonmixer, is geen sprake van een dode hoek. "Het was een onoplettendheid van de chauffeur. Hij had haar zeker moeten zien", zegt An Schoonjans, woordvoerster van het Oost-Vlaamse parket.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op het kruispunt van de R4 met de Pastorijstraat in Ertvelde, een deelgemeente van Evergem. Het meisje op de fiets, dat zich niet ver van haar woonplaats bevond, werd aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van het kind vaststellen.

Eerst was er sprake van een dodehoekongeval, maar de verkeersdeskundige van het parket is volgens An Schoonjans formeel: de vrachtwagenbestuurder had de fietser moeten zien. "Er zit acht meter tussen het fietspad en de rijweg van de vrachtwagen. Volgens de deskundige kan er geen sprake zijn van een dode hoek, maar is het ongeval louter te wijten aan een onoplettendheid."

De 51-jarige bestuurder van de betonmixer legde een negatieve ademtest af. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf. De man werd niet aangehouden, maar zal zich later wel moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u