Ongeval E19 - Trucker had gedronken

  Ongeval E19 - Trucker had gedronken

De chauffeur die de truck met ethylacrylaat vervoerde die op de E19 gekanteld is, heeft een positieve ademtest afgelegd. Zo meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. Het rijbewijs van de trucker, die zwaargewond raakte, is voor vijftien dagen "veiligheidshalve en preventief" ingetrokken. Intussen wordt naar de precieze oorzaak van het ongeval gezocht.

De chauffeur, een man van 32 uit Sint-Katelijne-Waver, bleek na een ademanalyse 0,56 mg alcohol per liter alveolaire lucht uit te ademen, terwijl de limiet om te mogen rijden op 0,22 mg/l ligt.

Een intrekking van het rijbewijs met betrekking tot alcohol gebeurt volgens woordvoerder Peter Peereboom (Antwerps parket, afdeling Mechelen) normaliter pas vanaf 0,65 mg/l, maar de analyse vond pas enkele uren na het ongeval plaats. Dat betekent dat de waarde ten tijde van het ongeval nog hoger was dan achteraf gemeten.

Een andere reden waarom het rijbewijs mee werd ingetrokken is dat er een vermoeden van verkeersonveilig gedrag bestaat, gezien de zwaarte van het ongeval. De duurtijd van de intrekking kan nog aangepast worden als er meer duidelijkheid is over de precieze omstandigheden en oorzaak. Er is momenteel sprake van een uitwijkmanoeuvre met een tweede voertuig. Volgens de federale politie spreken de verklaringen elkaar tegen.

MECHELEN 25/08 11:31 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u