Ongeval E19 - Trucker had gedronken

  Ongeval E19 - Trucker had gedronken

De chauffeur die de truck met ethylacrylaat vervoerde die op de E19 gekanteld is, heeft een positieve ademtest afgelegd. Zo meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. Het rijbewijs van de trucker, die zwaargewond raakte, is voor vijftien dagen "veiligheidshalve en preventief" ingetrokken. Intussen wordt naar de precieze oorzaak van het ongeval gezocht.

De chauffeur, een man van 32 uit Sint-Katelijne-Waver, bleek na een ademanalyse 0,56 mg alcohol per liter alveolaire lucht uit te ademen, terwijl de limiet om te mogen rijden op 0,22 mg/l ligt.

Een intrekking van het rijbewijs met betrekking tot alcohol gebeurt volgens woordvoerder Peter Peereboom (Antwerps parket, afdeling Mechelen) normaliter pas vanaf 0,65 mg/l, maar de analyse vond pas enkele uren na het ongeval plaats. Dat betekent dat de waarde ten tijde van het ongeval nog hoger was dan achteraf gemeten.

Een andere reden waarom het rijbewijs mee werd ingetrokken is dat er een vermoeden van verkeersonveilig gedrag bestaat, gezien de zwaarte van het ongeval. De duurtijd van de intrekking kan nog aangepast worden als er meer duidelijkheid is over de precieze omstandigheden en oorzaak. Er is momenteel sprake van een uitwijkmanoeuvre met een tweede voertuig. Volgens de federale politie spreken de verklaringen elkaar tegen.

MECHELEN 25/08 11:31 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u