Ongeval E19 - Trucker had gedronken

  Ongeval E19 - Trucker had gedronken

De chauffeur die de truck met ethylacrylaat vervoerde die op de E19 gekanteld is, heeft een positieve ademtest afgelegd. Zo meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. Het rijbewijs van de trucker, die zwaargewond raakte, is voor vijftien dagen "veiligheidshalve en preventief" ingetrokken. Intussen wordt naar de precieze oorzaak van het ongeval gezocht.

De chauffeur, een man van 32 uit Sint-Katelijne-Waver, bleek na een ademanalyse 0,56 mg alcohol per liter alveolaire lucht uit te ademen, terwijl de limiet om te mogen rijden op 0,22 mg/l ligt.

Een intrekking van het rijbewijs met betrekking tot alcohol gebeurt volgens woordvoerder Peter Peereboom (Antwerps parket, afdeling Mechelen) normaliter pas vanaf 0,65 mg/l, maar de analyse vond pas enkele uren na het ongeval plaats. Dat betekent dat de waarde ten tijde van het ongeval nog hoger was dan achteraf gemeten.

Een andere reden waarom het rijbewijs mee werd ingetrokken is dat er een vermoeden van verkeersonveilig gedrag bestaat, gezien de zwaarte van het ongeval. De duurtijd van de intrekking kan nog aangepast worden als er meer duidelijkheid is over de precieze omstandigheden en oorzaak. Er is momenteel sprake van een uitwijkmanoeuvre met een tweede voertuig. Volgens de federale politie spreken de verklaringen elkaar tegen.

MECHELEN 25/08 11:31 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u