Ongeval E19 - Trucker had gedronken

  Ongeval E19 - Trucker had gedronken

De chauffeur die de truck met ethylacrylaat vervoerde die op de E19 gekanteld is, heeft een positieve ademtest afgelegd. Zo meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. Het rijbewijs van de trucker, die zwaargewond raakte, is voor vijftien dagen "veiligheidshalve en preventief" ingetrokken. Intussen wordt naar de precieze oorzaak van het ongeval gezocht.

De chauffeur, een man van 32 uit Sint-Katelijne-Waver, bleek na een ademanalyse 0,56 mg alcohol per liter alveolaire lucht uit te ademen, terwijl de limiet om te mogen rijden op 0,22 mg/l ligt.

Een intrekking van het rijbewijs met betrekking tot alcohol gebeurt volgens woordvoerder Peter Peereboom (Antwerps parket, afdeling Mechelen) normaliter pas vanaf 0,65 mg/l, maar de analyse vond pas enkele uren na het ongeval plaats. Dat betekent dat de waarde ten tijde van het ongeval nog hoger was dan achteraf gemeten.

Een andere reden waarom het rijbewijs mee werd ingetrokken is dat er een vermoeden van verkeersonveilig gedrag bestaat, gezien de zwaarte van het ongeval. De duurtijd van de intrekking kan nog aangepast worden als er meer duidelijkheid is over de precieze omstandigheden en oorzaak. Er is momenteel sprake van een uitwijkmanoeuvre met een tweede voertuig. Volgens de federale politie spreken de verklaringen elkaar tegen.

MECHELEN 25/08 11:31 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u