Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

 Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

De bestuurder van de vrachtwagen die volgens getuigen in de nacht van maandag op dinsdag een aanrijding met een andere vrachtwagen veroorzaakte op de E19, met een enorme ravage en urenlange verkeershinder tot gevolg, is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het rijbewijs van de man, een Oekraïner, werd wel op vordering van het parket alvast voor 15 dagen ingetrokken, aangezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk verschillende verkeersinbreuken pleegde. Toch ontkent de trucker de feiten.

Een getuige had even voor de aanrijding ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor al de politie gealarmeerd omdat de vrachtwagen van de Oekraïner vervaarlijk over de rijbaan aan het zwalpen was, al een pa ar keer de vangrail had geraakt en zelfs tot stilstand was gekomen op de rechterrijstrook. De politie snelde ter plaatse, maar intussen was er al een andere vrachtwagen achteraan op het voertuig ingereden. Als bij wonder viel er slechts één lichtgewonde, maar de materiële ravage was groot. De aanrijdende vrachtwagen was bovendien geladen met enkele tientallen stalen balken, die op het wegdek belandden. De E19 vanuit Breda was richting Antwerpen volledig versperd van 1.30 uur tot iets voor 8 uur.

De bestuurder die het ongeval met zijn rijgedrag veroorzaakt zou hebben, bleek volgens de politie te veel gedronken te hebben. Politie en parket voeren nog verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de aanrijding.

ANTWERPEN 03/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u