Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

 Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

De bestuurder van de vrachtwagen die volgens getuigen in de nacht van maandag op dinsdag een aanrijding met een andere vrachtwagen veroorzaakte op de E19, met een enorme ravage en urenlange verkeershinder tot gevolg, is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het rijbewijs van de man, een Oekraïner, werd wel op vordering van het parket alvast voor 15 dagen ingetrokken, aangezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk verschillende verkeersinbreuken pleegde. Toch ontkent de trucker de feiten.

Een getuige had even voor de aanrijding ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor al de politie gealarmeerd omdat de vrachtwagen van de Oekraïner vervaarlijk over de rijbaan aan het zwalpen was, al een pa ar keer de vangrail had geraakt en zelfs tot stilstand was gekomen op de rechterrijstrook. De politie snelde ter plaatse, maar intussen was er al een andere vrachtwagen achteraan op het voertuig ingereden. Als bij wonder viel er slechts één lichtgewonde, maar de materiële ravage was groot. De aanrijdende vrachtwagen was bovendien geladen met enkele tientallen stalen balken, die op het wegdek belandden. De E19 vanuit Breda was richting Antwerpen volledig versperd van 1.30 uur tot iets voor 8 uur.

De bestuurder die het ongeval met zijn rijgedrag veroorzaakt zou hebben, bleek volgens de politie te veel gedronken te hebben. Politie en parket voeren nog verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de aanrijding.

ANTWERPEN 03/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u