Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

 Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

De bestuurder van de vrachtwagen die volgens getuigen in de nacht van maandag op dinsdag een aanrijding met een andere vrachtwagen veroorzaakte op de E19, met een enorme ravage en urenlange verkeershinder tot gevolg, is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het rijbewijs van de man, een Oekraïner, werd wel op vordering van het parket alvast voor 15 dagen ingetrokken, aangezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk verschillende verkeersinbreuken pleegde. Toch ontkent de trucker de feiten.

Een getuige had even voor de aanrijding ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor al de politie gealarmeerd omdat de vrachtwagen van de Oekraïner vervaarlijk over de rijbaan aan het zwalpen was, al een pa ar keer de vangrail had geraakt en zelfs tot stilstand was gekomen op de rechterrijstrook. De politie snelde ter plaatse, maar intussen was er al een andere vrachtwagen achteraan op het voertuig ingereden. Als bij wonder viel er slechts één lichtgewonde, maar de materiële ravage was groot. De aanrijdende vrachtwagen was bovendien geladen met enkele tientallen stalen balken, die op het wegdek belandden. De E19 vanuit Breda was richting Antwerpen volledig versperd van 1.30 uur tot iets voor 8 uur.

De bestuurder die het ongeval met zijn rijgedrag veroorzaakt zou hebben, bleek volgens de politie te veel gedronken te hebben. Politie en parket voeren nog verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de aanrijding.

ANTWERPEN 03/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u