Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

 Ongeval E19 - Opgepakte trucker vrijgelaten, ontkent dat hij in de fout ging

De bestuurder van de vrachtwagen die volgens getuigen in de nacht van maandag op dinsdag een aanrijding met een andere vrachtwagen veroorzaakte op de E19, met een enorme ravage en urenlange verkeershinder tot gevolg, is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het rijbewijs van de man, een Oekraïner, werd wel op vordering van het parket alvast voor 15 dagen ingetrokken, aangezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk verschillende verkeersinbreuken pleegde. Toch ontkent de trucker de feiten.

Een getuige had even voor de aanrijding ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor al de politie gealarmeerd omdat de vrachtwagen van de Oekraïner vervaarlijk over de rijbaan aan het zwalpen was, al een pa ar keer de vangrail had geraakt en zelfs tot stilstand was gekomen op de rechterrijstrook. De politie snelde ter plaatse, maar intussen was er al een andere vrachtwagen achteraan op het voertuig ingereden. Als bij wonder viel er slechts één lichtgewonde, maar de materiële ravage was groot. De aanrijdende vrachtwagen was bovendien geladen met enkele tientallen stalen balken, die op het wegdek belandden. De E19 vanuit Breda was richting Antwerpen volledig versperd van 1.30 uur tot iets voor 8 uur.

De bestuurder die het ongeval met zijn rijgedrag veroorzaakt zou hebben, bleek volgens de politie te veel gedronken te hebben. Politie en parket voeren nog verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de aanrijding.

ANTWERPEN 03/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u