Onderzoek naar agent die geld van verkeersboetes verduisterd zou hebben

 Onderzoek naar agent die geld van verkeersboetes verduisterd zou hebben

Er loopt een opsporingsonderzoek tegen een politieagent van de lokale politie Dendermonde, die geld van verkeersboetes zou verduisterd hebben. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het onderzoek wordt in opdracht van het parket gevoerd door het Comité P, meldt het parket, dat in belang van het onderzoek geen verdere details geeft. Het geld zou afkomstig zijn van onmiddellijke inningen van verkeersboetes, maar het is niet duidelijk om welke bedragen het gaat.

Het gaat om een motard van de lokale politie, zegt burgemeester Piet Buysse van Dendermonde. "Toen de feiten aan het licht kwamen, hebben we onmiddellijk twee maatregelen genomen. Een bewarende maatregel, met name een schorsing, zodat de feiten zich niet meer zouden kunnen herhalen. Maar we hebben ook het parket ingelicht en dat is gestart met een onderzoek. De man werd voorlopig vier maanden geschorst. Uit het onderzoek zal moeten blijken of er definitieve tuchtmaatregelen moeten komen."

DENDERMONDE 26/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u