Onderzoek naar agent die geld van verkeersboetes verduisterd zou hebben

 Onderzoek naar agent die geld van verkeersboetes verduisterd zou hebben

Er loopt een opsporingsonderzoek tegen een politieagent van de lokale politie Dendermonde, die geld van verkeersboetes zou verduisterd hebben. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het onderzoek wordt in opdracht van het parket gevoerd door het Comité P, meldt het parket, dat in belang van het onderzoek geen verdere details geeft. Het geld zou afkomstig zijn van onmiddellijke inningen van verkeersboetes, maar het is niet duidelijk om welke bedragen het gaat.

Het gaat om een motard van de lokale politie, zegt burgemeester Piet Buysse van Dendermonde. "Toen de feiten aan het licht kwamen, hebben we onmiddellijk twee maatregelen genomen. Een bewarende maatregel, met name een schorsing, zodat de feiten zich niet meer zouden kunnen herhalen. Maar we hebben ook het parket ingelicht en dat is gestart met een onderzoek. De man werd voorlopig vier maanden geschorst. Uit het onderzoek zal moeten blijken of er definitieve tuchtmaatregelen moeten komen."

DENDERMONDE 26/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u