Noorwegen overweegt voordelen voor elektrische wagens terug te schroeven

 Noorwegen overweegt voordelen voor elektrische wagens terug te schroeven

Noorwegen overweegt om bepaalde voordelen die het land toekent voor elektrische wagens progressief terug te schroeven. Elektrische wagens zijn ondertussen goed voor bijna een kwart van de nieuwe inschrijvingen in Noorwegen, dankzij een voor die wagens gul maar gecontesteerd beleid.

Elektrische wagens hebben vandaag heel wat voordelen in het Scandinavische land. Ze ontsnappen bijvoorbeeld nagenoeg volledig aan taxatie, mogen op busstroken rijden, kunnen gratis gebruikmaken van de parkings in de steden en mogen gratis opgeladen worden op de publieke parkings.

Hoewel die maatregelen succesvol bleken in het land, dat in april de 50.000ste elektrische wagen in het verkeer bracht, zorgen ze ook voor ergernis. Zo zijn er mensen die betreuren dat de staat door die wagens inkomsten misloopt en klagen buschauffeurs over opstoppingen op hun busstroken.

De regering is woensdag overeengekomen dat de fiscale voordelen voor elektrische wagens behouden blijven tot in 2017, maar dat ze vanaf januari 2018 een vignet aan half tarief zullen moeten betalen en vanaf 2020 aan volledig tarief.

De vrijstelling van btw zou ook vervangen kunnen worden door betaling van een bepaald bedrag. De regering wil op termijn ook de lokale autoriteiten laten beslissen over het al dan niet toelaten van het gebruik van infrastructuur voor openbaar vervoer en het gratis parkeren en opladen van elektrische wagens op publieke parkings.

OSLO 08/05 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u