Nooit eerder zoveel auto's teruggeroepen als in 2014

 Nooit eerder zoveel auto's teruggeroepen als in 2014

Defecte airbags, lekkende benzineleidingen of problemen met de remmen: nooit eerder zijn zoveel auto's terug naar de werkplaats geroepen als in 2014. Dat blijkt woensdag uit een studie van het Center of Automotive Management (CAM) in Bergisch Gladbach. Alleen al op de Amerikaanse markt werden 63 miljoen auto's teruggeroepen, meer dan dubbel zoveel als tijdens het vorige recordjaar 2004.

Het CAM analyseert sinds 2005 de recalls door de autoconstructeurs. Als referentie dient de VS, omdat daar de voorwaarden voor terugroepacties zeer streng zijn en het risico op rechtszaken er hoger ligt.

Koploper vorig jaar was het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), gevolgd door Chrysler en Honda. GM moest vorig jaar wagens terugroepen voor onder andere mogelijke defecten aan contactsloten, die tot meerdere dodelijke ongevallen geleid hadden. Heel wat automerken moesten vorig jaar wagens terugroepen door defecte airbags van de Japanse toeleverancier Takata.

De Duitse autobouwers komen in de vergelijking goed weg. De terugroepgraad van BMW bleef onveranderd op 227 procent. Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, was met 76 procent terugroepgraad bij de besten inzake kwaliteit. Ter vergelijking: GM kampte met een graad van 912 procent.

De terugroepgraad zet het aantal teruggeroepen wagens in verhouding met het aantal nieuw verkochte wagens. Het percentage kan boven de 100 procent uitkomen omdat ook oudere modellen teruggeroepen kunnen worden. 

STUTTGART 14/01 (DPA) 


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u