Nooit eerder zoveel auto's teruggeroepen als in 2014

 Nooit eerder zoveel auto's teruggeroepen als in 2014

Defecte airbags, lekkende benzineleidingen of problemen met de remmen: nooit eerder zijn zoveel auto's terug naar de werkplaats geroepen als in 2014. Dat blijkt woensdag uit een studie van het Center of Automotive Management (CAM) in Bergisch Gladbach. Alleen al op de Amerikaanse markt werden 63 miljoen auto's teruggeroepen, meer dan dubbel zoveel als tijdens het vorige recordjaar 2004.

Het CAM analyseert sinds 2005 de recalls door de autoconstructeurs. Als referentie dient de VS, omdat daar de voorwaarden voor terugroepacties zeer streng zijn en het risico op rechtszaken er hoger ligt.

Koploper vorig jaar was het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), gevolgd door Chrysler en Honda. GM moest vorig jaar wagens terugroepen voor onder andere mogelijke defecten aan contactsloten, die tot meerdere dodelijke ongevallen geleid hadden. Heel wat automerken moesten vorig jaar wagens terugroepen door defecte airbags van de Japanse toeleverancier Takata.

De Duitse autobouwers komen in de vergelijking goed weg. De terugroepgraad van BMW bleef onveranderd op 227 procent. Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, was met 76 procent terugroepgraad bij de besten inzake kwaliteit. Ter vergelijking: GM kampte met een graad van 912 procent.

De terugroepgraad zet het aantal teruggeroepen wagens in verhouding met het aantal nieuw verkochte wagens. Het percentage kan boven de 100 procent uitkomen omdat ook oudere modellen teruggeroepen kunnen worden. 

STUTTGART 14/01 (DPA) 


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u