Nog 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen

 Nog 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen

Er bevinden zich nog steeds 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van An Christiaens (CD&V). "Deze zullen, net als de voorbije jaren het geval was, aangepakt worden van zodra er herinrichtings- of onderhoudswerken ter hoogte van deze drempels voorzien worden", aldus Weyts.

Een verkeersdrempel mag reglementair tussen 4 en 4,8 m lang zijn en maximaal 10 cm hoog, gaande tot 12 cm voor een drempel van 4,8 m. Bovendien bestaan er strikte regels over de wegen waarop deze drempels mogen worden aangebracht. Deze kunnen alleen in een bebouwde kom worden aangelegd of buiten een bebouwde kom waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt.

De meeste niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen bevinden zich in Oost-Vlaanderen (9), gevolgd door Vlaams-Brabant (3) en Antwerpen (2). "Voor wat de gewestwegen betreft zijn de voorbije jaren geen schadegevallen bekend, veroorzaakt door niet-reglementaire verkeersdrempels", aldus Weyts. Hij beschikt niet over dergelijke gegevens met betrekking tot gemeentewegen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u