Nog 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen

 Nog 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen

Er bevinden zich nog steeds 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van An Christiaens (CD&V). "Deze zullen, net als de voorbije jaren het geval was, aangepakt worden van zodra er herinrichtings- of onderhoudswerken ter hoogte van deze drempels voorzien worden", aldus Weyts.

Een verkeersdrempel mag reglementair tussen 4 en 4,8 m lang zijn en maximaal 10 cm hoog, gaande tot 12 cm voor een drempel van 4,8 m. Bovendien bestaan er strikte regels over de wegen waarop deze drempels mogen worden aangebracht. Deze kunnen alleen in een bebouwde kom worden aangelegd of buiten een bebouwde kom waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt.

De meeste niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen bevinden zich in Oost-Vlaanderen (9), gevolgd door Vlaams-Brabant (3) en Antwerpen (2). "Voor wat de gewestwegen betreft zijn de voorbije jaren geen schadegevallen bekend, veroorzaakt door niet-reglementaire verkeersdrempels", aldus Weyts. Hij beschikt niet over dergelijke gegevens met betrekking tot gemeentewegen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u