Nieuwsbrief december 2020

 Nieuwsbrief december 2020

Recht voor iedereen

Wilt u graag op de hoogte blijven van het Belgisch recht? In deze nieuwsbrief hebben we het over de nieuwe Brusselse verkeerssituatie, over Basil (uw gratis assistent bij verkeersongevallen), onze nieuwe samenwerking en nog zoveel meer.

Basil, uw slimme assistent bij verkeersongevallen
 

Natuurlijk hopen we van harte dat u nooit een verkeersongeval hoeft mee te maken. Heeft u echter toch pech? Dan is het belangrijk dat u beschikt over het juiste advies en dat u weet wat uw rechten (en plichten) zijn in zo’n situatie. Bent u verantwoordelijk voor de kosten? Waar komt de verzekering in tussen? Hoe zit het met aansprakelijkheid bij letselschade? Zonder de juiste voorkennis kunnen deze zaken al snel te complex lijken.

En juist daarom ontwikkelden we Basil, een slimme chatbot met antwoorden op al uw vragen rond verkeersongevallen. Op elk moment kan u vrijblijvend beroep doen op Basil op de website. In enkele minuten krijgt u advies aan de hand van uw persoonlijke situatie. Test het gerust uit!

Maak kennis met Basil

Brussel zone 30


Vanaf januari 2021 hoeft u de Brusselse wegen niet langer te vrezen. Het grootste deel van de wegen (85%) wordt namelijk begrensd op een maximumsnelheid van 30km/u.
 
Maar wat betekent dit nu juist voor de doorloop van het verkeer? En wat zijn de redenen achter deze beslissing? Kunnen we allemaal beter de fiets nemen nu of valt het allemaal wel mee?

Verder lezen ...

Happy 2021!


In 2020 hebben de meesten van ons veel thuis gezeten. Toch heeft Intolaw zeker niet stil gezeten...

We maakten onder meer een nieuwe website (www.mijnverkeersongeval.be), een slimme chatbot, een website waarop u contracten kan downloaden (www.modelovereenkomsten.be) en nog zoveel meer.
 
Ook in 2021 zetten wij onze missie verder om het recht toegankelijker te maken! Verder wensen wij jullie allen een goede gezondheid, veel geluk en welwaart!

Ook voor bedrijven ...

 

Freelancer.be en Intolaw slagen de handen in elkaar
 

Om het jaar goed in te zetten gaan Freelancer.be en Intolaw een samenwerking aan. Concreet wil dit zeggen dat Intolaw de exclusieve juridische partner wordt van het freelanceplatform. Freelancer.be is een online freelance community met meer dan 5000 leden in België. Intolaw zal helpen met de opmaak van contracten, juridische ondersteuning en advies rond afdwinging van de freelancers hun contractvoorwaarden.

Wie zijn wij?

 

Intolaw is een Belgisch advocatenkantoor met juridische oplossingen voor particulieren en bedrijven. Wij kennen en gebruiken de Belgische wet om u te adviseren, helpen en verdedigen.

“Wij geloven dat 80% van de juridische dienstverlening gratis kan”Lees hier meer over onze werkwijze.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u