Nieuwjaar - De Lijn vervoerde tien procent minder feestvierders

 Nieuwjaar - De Lijn vervoerde tien procent minder feestvierders

De Lijn heeft tijdens de nieuwjaarsnacht 166.000 mensen vervoerd. Dat is 10 procent minder dan vorig jaar, zo meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdag. De afgelasting van het vuurwerk in Brussel en de terreurdreiging in het algemeen liggen aan de basis van de daling.

De grootste procentuele daling was er in Vlaams-Brabant, waar er 17.200 feestvierders vervoerd werden, of bijna 5.000 minder dan vorig jaar (-22 procent). Dat heeft te maken met de afgelasting van het vuurwerk in Brussel, klinkt het. "Daardoor viel de grootste daling te noteren op lijn 128 naar de hoofdstad." De populairste bestemming in Vlaams-Brabant was het centrum van Leuven.

Ook in de provincie Antwerpen vervoerde De Lijn de voorbije nieuwjaarsnacht minder mensen dan een jaar geleden (-10 procent tot 115.000). De feestvierders trokken vooral naar het centrum van Antwerpen. En ook in West-Vlaanderen was er een daling (-20 procent tot ruim 15.000). Mogelijk speelt ook in deze provincies de algemene terreurdreiging een rol, waardoor sommige mensen kiezen voor een andere feestoptie, klinkt het bij De Lijn.

In Oost-Vlaanderen, waar de feestbussen in tegenstelling tot vorig jaar opnieuw gratis waren, en in Limburg werden wel meer mensen vervoerd (respectievelijk 14.900 en 3.800 in totaal).

Het feestelijke nachtvervoer werd verzorgd dankzij de inzet van 350 vrijwillige medewerkers van De Lijn en 205 voertuigen op 130 lijnen. De Lijn organiseerde het oudejaarsnachtaanbod voor het 28ste jaar op rij.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u