Nieuwe website geeft Antwerpenaar zicht op actuele lokale verkeerssituatie

 Nieuwe website geeft Antwerpenaar zicht op actuele lokale verkeerssituatie

De stad Antwerpen heeft dinsdag met "Slim naar Antwerpen" een nieuwe website gelanceerd die de gelijknamige communicatiecampagne rond de grote infrastructuurwerken van de komende jaren ondersteunt. Bewoners en bezoekers kunnen er allerhande info over (het nut van) de werken terugvinden, maar vooral ook een manier om op elk moment de snelste en meest aangewezen weg te vinden om de stad in of uit te geraken.

In maart vangt met het project Noorderlijn - op de noordelijke Leien - een eerste grote werf aan en nadien wordt er ook nog gewerkt aan de Noordersingel, het knooppunt Schijnpoort, de Theunisbrug, de Deurne-Bal brug, de verbreding van het Albertkanaal en als alles verloopt zoals gepland natuurlijk ook de Oosterweelverbinding. Op termijn moeten die projecten de mobiliteit en leefbaarheid stevig verbeteren.

Tijdens de werken zal de impact op het verkeer in en rond de stad echter erg groot zijn en daar wil de stad haar inwoners en bezoekers op voorbereiden. "We zetten hard in op een goede communicatie", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Het moet voor iedereen duidelijk zijn: Antwerpen blijft bereikbaar tijdens de werken."

De website slimnaarantwerpen.be wordt volgens Kennis een van de speerpunten van dat communicatieplan. Nu al kan je er een overzicht van de werken vinden en een actuele stand van de verkeerssituatie op snelwegen en secundaire wegen in en rond de stad. Later dit voorjaar komt daar nog een slimme routeplanner bovenop die rekening houdt met omleidingen door werken of evenementen, de actuele verkeersdrukte én eventuele vertragingen bij het openbaar vervoer. Dat kan dankzij een samenwerking met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), De Lijn, NMBS, het Agentschap Wegen en Verkeer, de provincie Antwerpen en het Havenbedrijf.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u