Nieuwe website geeft Antwerpenaar zicht op actuele lokale verkeerssituatie

 Nieuwe website geeft Antwerpenaar zicht op actuele lokale verkeerssituatie

De stad Antwerpen heeft dinsdag met "Slim naar Antwerpen" een nieuwe website gelanceerd die de gelijknamige communicatiecampagne rond de grote infrastructuurwerken van de komende jaren ondersteunt. Bewoners en bezoekers kunnen er allerhande info over (het nut van) de werken terugvinden, maar vooral ook een manier om op elk moment de snelste en meest aangewezen weg te vinden om de stad in of uit te geraken.

In maart vangt met het project Noorderlijn - op de noordelijke Leien - een eerste grote werf aan en nadien wordt er ook nog gewerkt aan de Noordersingel, het knooppunt Schijnpoort, de Theunisbrug, de Deurne-Bal brug, de verbreding van het Albertkanaal en als alles verloopt zoals gepland natuurlijk ook de Oosterweelverbinding. Op termijn moeten die projecten de mobiliteit en leefbaarheid stevig verbeteren.

Tijdens de werken zal de impact op het verkeer in en rond de stad echter erg groot zijn en daar wil de stad haar inwoners en bezoekers op voorbereiden. "We zetten hard in op een goede communicatie", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Het moet voor iedereen duidelijk zijn: Antwerpen blijft bereikbaar tijdens de werken."

De website slimnaarantwerpen.be wordt volgens Kennis een van de speerpunten van dat communicatieplan. Nu al kan je er een overzicht van de werken vinden en een actuele stand van de verkeerssituatie op snelwegen en secundaire wegen in en rond de stad. Later dit voorjaar komt daar nog een slimme routeplanner bovenop die rekening houdt met omleidingen door werken of evenementen, de actuele verkeersdrukte én eventuele vertragingen bij het openbaar vervoer. Dat kan dankzij een samenwerking met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), De Lijn, NMBS, het Agentschap Wegen en Verkeer, de provincie Antwerpen en het Havenbedrijf.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u