Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

 Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

Sinds begin 2015 is een nieuwe reeks onderzoeken gestart om het verplaatsingsgedrag van de Vlaming in kaart te brengen. Onderzoeksbureau TNS-Dimarso zal dat onderzoek de komende vijf jaar uitvoeren. Een eerste rapport wordt eind 2015 verwacht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Sinds 1994 wordt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid onderzoek gedaan naar het verplaatsingsgedrag van Vlamingen. Dat onderzoek, kortweg OVG genoemd (Onderzoek VerplaatsingsGedrag), brengt het verplaatsingsgedrag van de Vlamingen in kaart. Zo wordt er onder meer gekeken waar, wanneer, hoe en waarom de Vlaming zich verplaatst.

Het laatste OVG was een continu onderzoek waarvan het veldwerk over vijf jaar verspreid was, met name tussen september 2008 en september 2013. Sp.a-parlementslid Vandenbroucke vroeg minister Weyts nu of er een nieuw OVG komt. Volgens minister Weyts is er sinds januari al een "nieuwe reeks onderzoeken verplaatsingsgedrag van start gegaan". Het veldwerk wordt daarbij uitgevoerd door TNS-Dimarso. Het onderzoek zal vijf jaar lopen, met een laatste reeks waarnemingen in 2019. Tegen eind november 2016 zou een eerste analyserapport beschikbaar zijn.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u