Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

 Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

Sinds begin 2015 is een nieuwe reeks onderzoeken gestart om het verplaatsingsgedrag van de Vlaming in kaart te brengen. Onderzoeksbureau TNS-Dimarso zal dat onderzoek de komende vijf jaar uitvoeren. Een eerste rapport wordt eind 2015 verwacht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Sinds 1994 wordt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid onderzoek gedaan naar het verplaatsingsgedrag van Vlamingen. Dat onderzoek, kortweg OVG genoemd (Onderzoek VerplaatsingsGedrag), brengt het verplaatsingsgedrag van de Vlamingen in kaart. Zo wordt er onder meer gekeken waar, wanneer, hoe en waarom de Vlaming zich verplaatst.

Het laatste OVG was een continu onderzoek waarvan het veldwerk over vijf jaar verspreid was, met name tussen september 2008 en september 2013. Sp.a-parlementslid Vandenbroucke vroeg minister Weyts nu of er een nieuw OVG komt. Volgens minister Weyts is er sinds januari al een "nieuwe reeks onderzoeken verplaatsingsgedrag van start gegaan". Het veldwerk wordt daarbij uitgevoerd door TNS-Dimarso. Het onderzoek zal vijf jaar lopen, met een laatste reeks waarnemingen in 2019. Tegen eind november 2016 zou een eerste analyserapport beschikbaar zijn.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u