Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

 Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

Sinds begin 2015 is een nieuwe reeks onderzoeken gestart om het verplaatsingsgedrag van de Vlaming in kaart te brengen. Onderzoeksbureau TNS-Dimarso zal dat onderzoek de komende vijf jaar uitvoeren. Een eerste rapport wordt eind 2015 verwacht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Sinds 1994 wordt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid onderzoek gedaan naar het verplaatsingsgedrag van Vlamingen. Dat onderzoek, kortweg OVG genoemd (Onderzoek VerplaatsingsGedrag), brengt het verplaatsingsgedrag van de Vlamingen in kaart. Zo wordt er onder meer gekeken waar, wanneer, hoe en waarom de Vlaming zich verplaatst.

Het laatste OVG was een continu onderzoek waarvan het veldwerk over vijf jaar verspreid was, met name tussen september 2008 en september 2013. Sp.a-parlementslid Vandenbroucke vroeg minister Weyts nu of er een nieuw OVG komt. Volgens minister Weyts is er sinds januari al een "nieuwe reeks onderzoeken verplaatsingsgedrag van start gegaan". Het veldwerk wordt daarbij uitgevoerd door TNS-Dimarso. Het onderzoek zal vijf jaar lopen, met een laatste reeks waarnemingen in 2019. Tegen eind november 2016 zou een eerste analyserapport beschikbaar zijn.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u