Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

 Nieuwe reeks onderzoeken naar verplaatsingsgedrag Vlamingen gestart

Sinds begin 2015 is een nieuwe reeks onderzoeken gestart om het verplaatsingsgedrag van de Vlaming in kaart te brengen. Onderzoeksbureau TNS-Dimarso zal dat onderzoek de komende vijf jaar uitvoeren. Een eerste rapport wordt eind 2015 verwacht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Sinds 1994 wordt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid onderzoek gedaan naar het verplaatsingsgedrag van Vlamingen. Dat onderzoek, kortweg OVG genoemd (Onderzoek VerplaatsingsGedrag), brengt het verplaatsingsgedrag van de Vlamingen in kaart. Zo wordt er onder meer gekeken waar, wanneer, hoe en waarom de Vlaming zich verplaatst.

Het laatste OVG was een continu onderzoek waarvan het veldwerk over vijf jaar verspreid was, met name tussen september 2008 en september 2013. Sp.a-parlementslid Vandenbroucke vroeg minister Weyts nu of er een nieuw OVG komt. Volgens minister Weyts is er sinds januari al een "nieuwe reeks onderzoeken verplaatsingsgedrag van start gegaan". Het veldwerk wordt daarbij uitgevoerd door TNS-Dimarso. Het onderzoek zal vijf jaar lopen, met een laatste reeks waarnemingen in 2019. Tegen eind november 2016 zou een eerste analyserapport beschikbaar zijn.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u