Nieuwe asfalt voor N60 in Zingem

 Nieuwe asfalt voor N60 in Zingem

Op maandag 24 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van een deel van de Gentsesteenweg (N60) in Zingem. Er komt een nieuw wegdek en nieuwe fietspaden. De werken duren 5 dagen.

Over de werken

De aannemer legt nieuwe asfalt vanaf het kruispunt den Bos en Kolmstraat tot aan het kruispunt van Den Bos en Galgestraat in de richting Oudenaarde, samen goed voor 800 meter nieuw wegdek. Ook de fietspaden krijgen een nieuwe toplaag.

Fasering en omleiding

Doorgaand verkeer op de N60 blijft mogelijk. Het verkeer rijdt over één rijstrook in plaats van twee. De fietsers richting Oudenaarde worden omgeleid via Den Bos. Fietsers richting Gent kunnen blijven rijden op de N60.

18/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu