Nieuw verkeersreglement - "Moet inpikken op tijdsgeest met meer fietsers en fietsstraten"

 Nieuw verkeersreglement - "Moet inpikken op tijdsgeest met meer fietsers en fietsstraten"

Net als BIVV-topvrouw Karin Genoe vindt de Fietsersbond dat het tijd is om werk te maken van een sterk vereenvoudigd, begrijpelijker en leesbaarder verkeersreglement. Algemeen directeur Mikaël Van Eeckhoudt pleit ervoor dat er veel meer "fietsinsteken" komen in de nieuwe wegcode. "De nieuwe code moet inpikken op de tijdsgeest, waarbij er veel meer fietsers zijn en er overal fietsstraten beginnen op te duiken", luidt het.

De fietsstraat staat als dusdanig niet in het huidige verkeersreglement. "Ze is wel wettelijk, maar dat wordt dan geregeld met extra kb's of ordonnanties", aldus Van Eeckhoudt. De nieuwe wegcode moet ook rekening houden met nieuwe ontwikkelingen zoals de opkomst van de snelle e-bikes, meent de algemeen directeur van de Fietsersbond. "Bij de doorlichting moeten we nadenken over hoe we met die snelle e-bikes gaan omgaan en welke plaats we die zullen geven." De Fietsersbond is trouwens nu al volop in debat met het kabinet van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant over de impact van de e-bikes op onze verkeersregels.

BRUSSEL 12/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u