Nieuw flexibel parkeergeleidingssysteem treedt in werking in Antwerpen

 Nieuw flexibel parkeergeleidingssysteem treedt in werking in Antwerpen

De stad Antwerpen heeft vrijdag een nieuw parkeergeleidingssysteem geactiveerd dat bezoekers voortaan vlot via door de stad uitgestippelde routes naar een van 34 betaalparkings leidt.

Het parkeerbedrijf GAPA werkt daarvoor samen met zeven parkingexploitanten die in totaal 12.170 plaatsen aanbieden. Toekomstige parkings kunnen bovendien makkelijk mee worden opgenomen in het systeem, dat ruim 3 miljoen euro kost voor de realisatie en het onderhoud tijdens de komende tien jaar.

Het vorige Antwerpse parkeergeleidingssysteem was door problemen met de softwareproducent nooit volledig van de grond geraakt en intussen moeten bezoekers het in de praktijk al jaren zonder doen. Daar zou nu dus eindelijk verandering in moeten komen. Vanaf de Antwerpse ring wordt het verkeer vanuit alle windrichtingen naar vrije parkeerplaatsen in of rond het stadscentrum geleid. Het systeem zal ook rekening kunnen houden met wegenwerken, evenementen en verkeersdrukte.

238 P-borden op 137 locaties markeren een hoofdroute over onder meer de Leien en zes aftakkingen: Centrum, Meir-Universiteit, Meir-Schouwburg, Zoo, Diamant en Scheldekaaien. Rond die lussen liggen 34 deelnemende betaalparkings verspreid. De informatie erop wordt gemonitord door medewerkers van de stad en de verkeerspolitie.

"Het systeem is volledig klaar, op enkele borden langs snel- en gewestwegen na waarvoor we nog enkele details met het Vlaams Gewest moeten uitklaren", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "De komende weken kunnen we eventuele kleine onvolkomenheden nog aanpakken, zodat het tegen de start van het toeristisch seizoen - de paasvakantie - op volle toeren kan draaien."

ANTWERPEN 13/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u