Nieuw: de autoband voor zomer én winter

 Nieuw: de autoband voor zomer én winter

We kennen het allemaal. Aan het begin van de winter moeten we onze zomerbanden inruilen voor veiligere winterbanden, strenge winter of niet. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. De Franse bandenfabrikant Michelin heeft naar eigen zeggen de eerste band ontwikkeld die de voordelen van een zomer- én winterband verenigt. Zo heb je slechts één set banden per jaar nodig. De band is een fusie van tot dusver onverenigbare technologieën en kan volgens Michelin een revolutie veroorzaken op de bandenmarkt.

De band zal duurder zijn dan een gewone zomerband, maar minder kosten dan een winterband. De Michelin ‘CrossClimate’ zal in mei geïntroduceerd worden. De band zal de voordelen hebben van een zomerband, maar krijgt ook de 3PMSF wintermarkering (3 Peak Mountain Snow Flake). Die laatste geeft aan dat de band geschikt is voor wintergebruik, ook in landen waar ‘s winters een aangepaste bandenuitrusting nodig is. De automobilist kan dus met één set banden het hele jaar door blijven rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de wispelturige weersveranderingen. Voor de ontwikkeling van de band voerde Michelin meer dan duizend laboratoriumtesten uit op materialen, loopvlak en karkas van de band. Daarnaast werden maar liefst 5 miljoen testkilometers afgelegd. Michelin is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het grote succes, want wie wil nu niet op deze manier geld besparen?


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u