Nieuw: de autoband voor zomer én winter

 Nieuw: de autoband voor zomer én winter

We kennen het allemaal. Aan het begin van de winter moeten we onze zomerbanden inruilen voor veiligere winterbanden, strenge winter of niet. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. De Franse bandenfabrikant Michelin heeft naar eigen zeggen de eerste band ontwikkeld die de voordelen van een zomer- én winterband verenigt. Zo heb je slechts één set banden per jaar nodig. De band is een fusie van tot dusver onverenigbare technologieën en kan volgens Michelin een revolutie veroorzaken op de bandenmarkt.

De band zal duurder zijn dan een gewone zomerband, maar minder kosten dan een winterband. De Michelin ‘CrossClimate’ zal in mei geïntroduceerd worden. De band zal de voordelen hebben van een zomerband, maar krijgt ook de 3PMSF wintermarkering (3 Peak Mountain Snow Flake). Die laatste geeft aan dat de band geschikt is voor wintergebruik, ook in landen waar ‘s winters een aangepaste bandenuitrusting nodig is. De automobilist kan dus met één set banden het hele jaar door blijven rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de wispelturige weersveranderingen. Voor de ontwikkeling van de band voerde Michelin meer dan duizend laboratoriumtesten uit op materialen, loopvlak en karkas van de band. Daarnaast werden maar liefst 5 miljoen testkilometers afgelegd. Michelin is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het grote succes, want wie wil nu niet op deze manier geld besparen?


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u