Nieuw: de autoband voor zomer én winter

 Nieuw: de autoband voor zomer én winter

We kennen het allemaal. Aan het begin van de winter moeten we onze zomerbanden inruilen voor veiligere winterbanden, strenge winter of niet. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. De Franse bandenfabrikant Michelin heeft naar eigen zeggen de eerste band ontwikkeld die de voordelen van een zomer- én winterband verenigt. Zo heb je slechts één set banden per jaar nodig. De band is een fusie van tot dusver onverenigbare technologieën en kan volgens Michelin een revolutie veroorzaken op de bandenmarkt.

De band zal duurder zijn dan een gewone zomerband, maar minder kosten dan een winterband. De Michelin ‘CrossClimate’ zal in mei geïntroduceerd worden. De band zal de voordelen hebben van een zomerband, maar krijgt ook de 3PMSF wintermarkering (3 Peak Mountain Snow Flake). Die laatste geeft aan dat de band geschikt is voor wintergebruik, ook in landen waar ‘s winters een aangepaste bandenuitrusting nodig is. De automobilist kan dus met één set banden het hele jaar door blijven rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de wispelturige weersveranderingen. Voor de ontwikkeling van de band voerde Michelin meer dan duizend laboratoriumtesten uit op materialen, loopvlak en karkas van de band. Daarnaast werden maar liefst 5 miljoen testkilometers afgelegd. Michelin is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het grote succes, want wie wil nu niet op deze manier geld besparen?


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u